skip to Main Content

Η Σωτήρα Αμμοχώστου τίμησε τους δυο λευϊτες και σεβάσμιους κληρικούς της

Σε μια εποχή που ο κόσμος ψάχνει να βρει σωστά πρότυπα κληρικών, σε μια περίοδο που μεγάλη μερίδα των πιστών είναι σκανδαλισμένη και παρακολουθεί αποσβολωμένη γεγονότα και προκλητικές έως σκανδαλώδεις συμπεριφορές κληρικών και «κληρικών», στη Σωτήρα έλαβε χώρα ένα ξεχωριστό ιερατικό συλλείτουργο.
Αφορμή για την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ήταν η συμπλήρωση 70 χρόνων ιερατικής διακονίας του πολιού Γέροντα της Σωτήρας π. Γεωργίου Ιωάννου και 53 χρόνων ιερατικής διακονίας του έτερου σεβαστού κληρικού π. Αντωνίου Ιωάννου.
Η μέρα που επιλέχθηκε και αυτή σημαδιακή, Δευτέρα της Διακαινησίμου, στην αναστάσιμη χαρά του Πάσχα στον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα. Στο συλλείτουργο συμμετείχαν κληρικοί (16 συνολικά) οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από τη Σωτήρα, ή κατοίκησαν ως εκτοπισθέντες μετά το 1974, και έχουν ως πνευματική αναφορά τον π. Γεώργιο Ιωάννου. Οι κληρικοί αυτοί διακονούν τώρα σε διάφορες ενορίες της Μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας.
Ο κόσμος από νωρίς είχε κατακλύσει τον ναό, δείχνοντας έμπρακτα τα αισθήματα σεβασμού και εκτίμησης προς τους δύο κληρικούς, ως μικρό αντίδωρο στα τόσα πολλά που έχουν προσφέρει αυτοί στον κόσμο της Σωτήρας.
Πέραν των 2 χιλιάδων ατόμων συμπροσευχήθηκαν, ενώ μετά το τέλος και της λιτανείας, παρέμειναν επί μία και πλέον ώρα στην ουρά υπομονετικά για να ευχηθούν «Χριστός Ανέστη» και, μερικοί με δάκρυα στα μάτια, να λάβουν ευχή από όλους τους κληρικούς.
Οι στιγμές ήταν πραγματικά φορτισμένες συναισθηματικά, αλλά και συμβολικά, αφού για πρώτη φορά λάμβανε χώρα ένα τέτοιο εκκλησιαστικό γεγονός στη Σωτήρα.
Εμείς με τη σειρά μας ευχόμαστε στους δύο λίαν σεβαστούς μας Πατέρες και Ποιμένες να μακροημερεύουν, να έχουν υγεία πνευματική και σωματική για να μπορούν να φωτοβολούν δια του παραδείγματός τους προς όλους εμάς τους νεότερους.
Back To Top