skip to Main Content

Εορταστική εκδήλωση στην ενορία του Απ. Βαρνάβα στη Δερύνεια.

“Στώμεν καλώς!”. Να σταθούμε ισχυροί δυνατοί προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις όποιες πνευματικές, ανθρώπινες αλλά και εθνικές δυσκολίες που διερχόμαστε, κάλεσε τον προσφυγικό και μη κόσμο ο ποιμενάρχης της μητροπολιτής περιφέρειας Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ Βασίλειος.
Ο Πανιερώτατος μιλούσε στο περιθώριο Καλιτεχνικής Εκδήλωσης την οποία διοργάνωσε η ενορία του Αποστόλου Βαρνάβα Δερύνειας, στα πλαίσια των εορτασμών της μνήμης του ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας της Κύπρου Απόστολου Βαρνάβα στον οποίο είναι αφιερωμένος ο ναός στην καρδιά του προσφυγικού συνοικισμού.
Συνεχάρη τους εμπνευστές της όμορφης εκδήλωσης τους εφημέριους του ναού μαζί με τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής και όλους τους κοπιάσαντες
Με θέρμη μνημόνευσε του ονόματος του μεγάλου ευεργέτη της ενορίας αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεως, αειμνήστου πλέον καθηγητού Ευθυμίου Ευθυμίου ο οποίος συνέτινε τα μέγιστα στην προσπάθεια των έργων ανάπλασης του ναού τα οποία προβλέπονται να γίνουν και ευχήθηκε ο Θεός “να τον αναπαύει μετά Αγίων”.
Τέτοιες εκδηλώσεις πρόσθεσε ενδυναμώνουν τον σύνδεσμο του κοινωνικού ιστού μέσα στην ενορία για για να μην υπάρχει αποξένωση αλλά αποτελούν και μια ενίσχυση της ενορίας.
Λαμβάνοντας αφορμή και από την παρουσία μελών του πολιτικού βίου ο Μητροπολίτης Βασίλειος πληροφόρησε τους παριστάμενους πως ο ίδιος, μαζί με τον πρωτοσύγκελλο του Αρχιμ. Αυγουστίνο και τον διάκονό του π. Επιφάνιο, έχουν στιγματιστεί από το παράνομο κατοχικό καθεστώς ώς “Persona non grata”, απαγορεύοντας τους να λειτουργούν στους κατεχόμενους ιερούς ναούς.
Διερωτήθηκε με ποιό δικαίωμα ένα παράνομο καθεστώς ν’ αναμιγνύεται στα της νομίμου Κυπριακής Δημοκρατίας, καταπατώντας το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα.
Αυτό σημειώθηκε και κατά τη φιλοξενία των δύο συναντήσεων που φιλοξένησε η Ιερά Μητρόπολη όπου απαγορεύτηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μεταβούν και να τελέσουν τη Θεία λειτουργία στη Μονή του Απ. Βαρνάβα. Ενημέρωσε επιπλέον πως θα προβεί στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα, καταγγέλλοντας τις ενέργειες αυτές.
Ευχήθηκε τέλος, σύντομα να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα και ο τόπος μας να δικαιωθεί και να ελευθερωθεί, με τη βοήθεια και τις πρεσβείες του Αποστόλου Βαρνάβα.
©®pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.

Back To Top