skip to Main Content

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Κύπρου και Νέας Ιουστινιανής κ.κ. Χρυσόστομε

Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Δημήτρη Χριστόφια

Πανιερότατε Μητροπολίτη Κωνσταντίας Πόλεως Αμμοχώστου κ.κ. Βασίλειε

Σεβασμιότατοι

Σεβαστοί Πατέρες

Κύριοι Βουλευτές

Κύριοι Δήμαρχοι  και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Σχολικής εφορείας

Κύριοι Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Εκπαιδευτικών, Οργανωμένων Συνόλων και Πολιτειακών Αρχών

Φίλες και Φίλοι

Το Παραλίμνι, μια ανάσα από την σκλαβωμένη πόλη του Ευαγόρα,  σήμερα άρει τας πύλας του και εισέρχονται  σε τούτο τον ευλογημένο χώρο της πλατείας του Αγίου Γεωργίου  και Μητροπόλεως, οι εκλεκτοί των εκλεκτών του τόπου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ο Εξοχότατος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντάμα με όλους εσάς που κοσμείτε με την παρουσία σας το πρωτοφανές για την Επαρχία και την πόλη μας γεγονός.

Καλώς ήλθατε στο Παραλίμνι, την προσωρινή έδρα της Μητρόπολής μας, που όσα χρόνια και αν χρειαστεί και όσοι αγώνες και αν απαιτηθούν, θα προσμένουμε την άγια μέρα που χαρμόσυνα θα ηχήσουν οι καμπάνες του Απόστολου Βαρνάβα, για να υποδεχτούν τον σεπτό ιεράρχη μας Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στη φυσική του έδρα.

Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση, ότι πέρα από τις παραδοσιακές μορφές αντίδρασης, το βιβλίο είναι το πιο δυνατό όπλο για τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα στην προσπάθειά της να φτιάξει ανθρώπους.

Το βιβλίο και ό,τι το προβάλλει,  μπορεί και πρέπει να αγκαλιάζει όλα τα κοινωνικά στρώματα, όλες τις ηλικίες και τον κάθε αναγνώστη.

Η πρώτη αυτή Διεθνής έκθεση βιβλίου Αμμοχώστου, που διοργανώνει η ιερά Μητρόπολης Κωνσταντίας Αμμοχώστου, μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας, απευθύνεται σε όλους μας και στον καθένα μας ξεχωριστά και αποτελεί μια κορυφαία πολιτιστική παρουσία ανάμεσα στο σύνολο των δράσεων, έργων πολιτισμού και τέχνης που κάθε χρόνο διαδραματίζονται στην πόλη και επαρχία μας. Αποτελεί το κορυφαίο γεγονός και το μαρτυρεί η παρουσία των εκλεκτών προσκεκλημένων μας.

Πανιερότατε Μητροπολίτη Κωνσταντίας και πόλεως Αμμοχώστου κ.κ. Βασίλειε σας εκφράζω εκ μέρους των Δημοτών Παραλιμνίου καθώς και όλων των Αμμοχωστιανών, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη διοργάνωση της 1ης Διεθνούς έκθεσης βιβλίου Αμμοχώστου και ταυτόχρονα συγχαίρω όλους τους συμμετέχοντες, ομιλητές, εκδότες, βιβλιοπώλες καθώς και τους αφανείς εργάτες της διοργάνωσης.

Εύχομαι σε όλους από την περιήγησή μας στο μαγικό κόσμο του βιβλίου και τη συμμετοχή μας στις παράλληλες εκδηλώσεις να γεμίσουμε τα όποια κενά για την πνευματική και μαθησιακή ολοκλήρωσή μας.

Με όπλο το βιβλίο και με διαρκή αγώνα και θέληση για μόρφωση ας κατακτήσουμε την προσωπική και κοινωνική ολοκλήρωσή μας από αυτή την ανεξάντλητη πηγή εφοδίων γνώσης.

 

Καλώς ήλθατε στο Παραλίμνι. Καλώς ήλθατε στην πόλη μας και ολόψυχα εύχομαι κάθε επιτυχία στην πρώτη διεθνή έκθεση βιβλίου Αμμοχώστου.

Back To Top