skip to Main Content

3η Κληρικολαϊκή Συνέλευση Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας (9-5-2013)

Συγκλήθηκε στις 9 Μαΐου 2013 η τρίτη Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας στο προαύλιο της Μητροπόλεως στο Παραλίμνι.

Από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του πρώτου ποιμενάρχου της, Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ. Βασιλείου ήταν και παραμένει η σύνδεση των κατοίκων της πόλης και της επαρχίας Αμμοχώστου με το έργο της Μητροπόλεως. Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται από τη Μητρόπολη διάφορες εκδηλώσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται κάθε χρόνο  οι Πανηγυρικοί Εορτασμοί με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Επιφανίου, αρχιεπισκόπου Κωνσταντίας, οι οποίοι φέτος πραγματοποιήθηκαν από τις 5 μέχρι τις 12 Μαΐου 2013.

Στα πλαίσια των φετινών Εορτασμών ο Πανιερώτατος συγκάλεσε την Τρίτη Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητροπόλεώς μας, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό προς την Συνέλευση και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος επίσης χαιρέτισε την Συνέλευση. Στη Συνέλευση συμμετείχαν οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και οι προερχόμενοι από τη μητροπολιτική μας περιφέρεια εκτοπισθέντες κληρικοί που υπηρετούν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ή σε άλλες Μητροπόλεις, τα Μέλη της Θρονικής Επιτροπής, οι εκκλησιαστικές επιτροπές κατεχομένων και ελεύθερων ενοριών και κοινοτήτων, τα Μέλη του Ιδρύματος Κοινωνικής Διακονίας, τα Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Χριστιανικών Συνδέσμων Γυναικών, οι ιεροψάλτες, τα στελέχη και οι συνεργάτες στο κατηχητικό και κοινωνικό έργο των ενοριών, οι βουλευτές Αμμοχώστου, οι δήμαρχοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αμμοχώστου, κοινοτικές αρχές, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και εκπρόσωποι οργανωμένων συνόλων, οργανισμών, συνδέσμων και σωματείων της επαρχίας Αμμοχώστου.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος αναπτύσσοντας το θέμα: «Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον».

Στη συνέχεια σε ένα μουσικό διάλειμμα παρουσιάστηκε το τραγούδι «Το Προσκύνημα» που πρόσφατα έλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό κυπριακού τραγουδιού.

Κατόπιν ο κεντρικός ομιλητής της Συνέλευσης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ανέπτυξε το θέμα: «1700 χρόνια από το Διάταγμα των Μεδιολάνων: Θρησκευτική Ελευθερία και Ανεξιθρησκία».
Η όλη εκδήλωση τελείωσε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Πολιτιστικό Εργαστήρι «Παρά τη λίμνη».

Back To Top