skip to Main Content

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΞΟΡΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ (16-2-2014)

Την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου.

Η Θεία Λειτουργία άρχισε στις 7:30 π.μ. και τελείωσε γύρω στις 10:30 π.μ. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός, οι σύνεδροι του Β΄ Διεθνούς Συνεδρίου Κυπριακής Αγιολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου από τις 13 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, πλήθος  Αμμοχωστιανών και άλλων πιστών από διάφορες περιοχές της Κύπρου και ομάδα Ρώσων προσκυνητών. Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος ξενάγησε του συνέδρους (Καθηγητές και ερευνητές από Κύπρο, Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Γεωργία) στα μεσαιωνικά μνημεία της Αμμοχώστου και πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα.

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, κατόπιν διευθετήσεων που έγιναν, θα τελείται κάθε μήνα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Για το μήνα Μάρτιο η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Κυριακή, 30 Μαρτίου και τον Απρίλιο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, 23 Απριλίου.

Σημειώνουμε επίσης ότι, με πρωτοβουλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας, θα αγιογραφηθούν εικόνες για το τέμπλο του ναού. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στο έργο αυτό, μπορούν να απευθυνθούν στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας στα τηλ. 23812444/447.

Back To Top