skip to Main Content

ΑΦΙΞΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΩΝ ΡΟΔΟΥ (20-2-2014)

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, η ώρα 16:30 η υποδοχή του Τιμίου Σταυρού των Απολλώνων Ρόδου στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Τον Τίμιο Σταυρό υποδέχτηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος και τον μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος. Την υποδοχή του Τιμίου Σταυρού Απολλώνων ακολούθησε Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.

            Σήμερα  Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, η ώρα 06:30-08:00 τελέστηκε Θεία Λειτουργία και το απόγευμα  μετά τον Εσπερινό του Ψυχοσαββάτου,  ο οποίος θα τελεστεί στις 16:30, θα γίνει η αναχώρηση του Τιμίου Σταυρού για τον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού Λεμεσού.

            Η ιστορία του Τιμίου Σταυρού Απολλώνων Ρόδου ανάγεται στα χρόνια της Αγίας Ελένης (326 μ.Χ.), η οποία επιστρέφοντας από τα Ιεροσόλυμα με τον Τίμιο Σταυρό και με προορισμό την Κωνσταντινούπολη στάθμευσε στη Ρόδο. Κατά την εποχή αυτή το χωριό Απόλλωνας Ρόδου έπασχε από επήρεια δαιμονικών πνευμάτων και η Αγία Ελένη για να βοηθήσει τους κατοίκους δώρισε τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου. Η παρουσία του Τιμίου Ξύλου λύτρωσε το χωριό από τις δαιμονικές ενέργειες. Από τότε βρίσκεται στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού της κωμόπολης των Απολλώνων και είναι ενσωματωμένο σε ξυλόγλυπτο Σταυρό αγιασμού.

Λαζάρω Παναγιώτου

Back To Top