skip to Main Content

Αυθόρμητη λιτανεία ιερών εικόνων για την παύση της πανδημίας

Την παραμονή της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου ο πανηγυρικός Εσπερινός στην παρουσία λίγων πιστών.

Πριν την έναρξη ισχύς του προεδρικού διατάγματος που επέβαλλε την απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων και τον κατ’ οίκον περιορισμό, έγινε αυθόρμητα, περιφορά στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου του Τιμίου Σταυρού, του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεοφύτου, της εικόνας της εορτής τριών εικόνων της Παναγίας και της εφεστείου εικόνας του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτου της Πόλεως του Παραλιμνίου.

Μετά από 100 χρόνια βγήκε από την Αρχαία Εκκλησία της Αγίας Άννας όπου φυλάσσεται η θαυματουργή Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, ( Η Κυρία των Αρχαγγέλων). Η ιερά εικόνα εξήλθε από το προσκυνητάρι της για λιτάνευση όταν στο νησι υπήρχαν επιδημίες ή ανομβρίες.

Η εικόνα αυτή μεταφερόταν από τους ιερείς και τους Πιστούς μέχρι το δάσος της Αγίας Νάπας (το σημερινό κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας -Ξυλοφάγου) όπου εκεί γινόταν η συνάντηση των δυο εικόνων της Παναγίας από το Παραλιμνι και την Παναγία Αγίας Νάπας.

Ψαλλόταν η δέηση για να σταματήσουν οι επιδημίες και οι ανομβρίες. Στην συνέχεια η κάθε Εικονα επέστρεφε στην θέση της.

Με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και μητέρα όλων μας και Πάντων των Αγίων ευχόμαστε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, να παράσχει ανάπαυση στους ήδη κεκοιμημένους αδελφούς μας από τον θανατηφόρο ιό και παρηγορία στους πενθούντας συγγενείς τους. Προσευχόμαστε να σταματήσει η θανατηφόρος νόσος, να θεραπευθούν και να αναρρώσουν σύντομα όσοι έχουν ασθενήσει και να επέλθει πληρης εξάλειψη της φοβερής αυτής δοκιμασίας.

Εκ του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Περιφορά των Ιερών εικόνων της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου

Δημοσιεύτηκε από Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου στις Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

Back To Top