skip to Main Content

Έκτακτη Ιερατική Σύναξη για τον κορονωϊό

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 11 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκε έκτακτη ιερατική σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου υπό την προεδρία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ. Βασιλείου, όπου εξετάστηκαν και συζητήθηκαν προτάσεις για την όσο το δυνατό καλύτερη προστασία και φύλαξη από τον κορονωϊό με βάση τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών του κράτους και το επίσημο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου.

Προς τούτο, εκτός από την ευθύνη των κατά τόπους εκκλησιαστικών επιτροπών για τη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα της καθαριότητας των ιερών ναών και του συνεχούς εξαερισμού τους, καλούνται οι πιστοί που προσέρχονται στις ιερές ακολουθίες να τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Επιπλέον για να αποφεύγεται η πολυάριθμη προσέλευση στους ναούς κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, ο Πανιερώτατος, προέτρεψε τους κληρικούς της μητροπολιτικής μας περιφέρειας όπου αυτό είναι δυνατό, να αξιοποιήσουν την ύπαρξη των ιερών εξωκλησίων εντός των ενοριών μας τελώντας τη Θεία Λειτουργία και σε κάποια εξωκλήσια ταυτόχρονα. Οι ενορίες που έχουν τη δυνατότητα θα εκδώσουν σχετικές ανακοινώσεις.

Δέκα Θείες Λειτουργίες στο Παραλίμνι την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαρτίου
Τρεις Θείες Λειτουργίες στη Σωτήρα Αμμοχώστου για τις επόμενες δυο Κυριακές
Δύο Θείες Λειτουργίες στην Αγία Νάπα την Κυριακή 15 Μαρτίου

Όσοι πιστοί παρουσιάζουν κάποια συμπτώματα ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είναι προτιμότερο να παραμένουν στο σπίτι και να παρακολουθούν τις ιερές ακολουθίες από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο (βλ. ιστοσελίδα μητροπόλεως, ιστοσελίδα Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, σελίδα Facebook Μητροπολιτικού Ναού). Επίσης όσοι από αυτούς επιθυμούν να κοινωνήσουν, μπορούν να καλούν τους ιερείς να τους κοινωνούν κατ’ οίκον.

Τέλος κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής, θα ψάλλεται σύντομη ειδική δέηση υπέρ της αποτροπής εξαπλώσεως της νόσου.

Back To Top