skip to Main Content

Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου 10 χρόνια Ζωής και Δράσης (3-11-2017)

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ανασύσταση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου το έτος 2007. Δέκα χρόνια ζωής και δράσης μιας εκκλησιαστικής επαρχίας της οποίας το μεγαλύτερο μέρος βρίσκεται υπό κατοχή, οι περισσότεροι κάτοικοι της είναι πρόσφυγες και διασκορπισμένοι σε όλη την Κύπρο.
 
Σε συνθήκες δύσκολες, η νεοσύστατη τότε Μητρόπολη Κωνσταντίας δεν έθεσε ως προτεραιότητα τις υποδομές που ασφαλώς χρειάζονταν για την επιτέλεση του έργου της αλλά την εκπλήρωση της αποστολής της σε έργα πνευματικά και πολιτιστικά προς δόξα του Τριαδικού Θεού και ανακούφιση του δοκιμαζόμενου λαού της Εκκλησίας του Αποστόλου Βαρνάβα.
 
Με την ευκαιρία της επετείου αυτής, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου η 6η κατά σειρά ετήσια Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως, αφιερωμένη στο σημαντικό αυτό γεγονός. Να αναφερθεί ότι ο θεσμός πλέον της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης αποτελεί μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Βασιλείου που σκοπό έχει την περαιτέρω επικοινωνία και σύσφιξη των σχέσεων των πιστών της επαρχίας Αμμοχώστου με την Ιερά Μητρόπολη.
 
Την φετινή Συνέλευση τίμησαν με την υψηλή παρουσία τους η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έθεσε υπό την αιγίδα του την όλη εκδήλωση και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ Χρυσόστομος, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό.
Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος ο οποίος ανέπτυξε σύντομη εισήγηση με θέμα «Η εκκοσμίκευση στην κοινωνία και την Εκκλησία σήμερα. Προκλήσεις και συλλογισμοί».
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση επετειακού τόμου- λευκώματος των 10 χρόνων δράσης της Μητροπόλεως από τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Καρεκλά, ενώ επιδόθηκε τιμητική πλακέτα στον Διευθυντή του ΚΕΤ-ΕΤΕΚ κ. Γιάννο Χαριλάου για την διαχρονική προσφορά και στήριξη του στο έργο της Μητροπόλεως μας.
 
Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο ιερός κλήρος της Μητροπόλεως και κληρικοί που έλκουν την καταγωγή τους από κατεχόμενες ενορίες της Μητροπόλεως, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Μέλη Συμβουλίων, Επιτροπών και Συνδέσμων της Μητροπόλεως, οι βουλευτές Αμμοχώστου, οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές, εκπρόσωποι σωματείων, οργανωμένων συνόλων, οργανισμών και συνδέσμων της επαρχίας.
https://youtu.be/hqEiscI0d10
φώτο Χάρης Χατζηιορδάνης
Back To Top