skip to Main Content

Το Παραλίμνι τιμά τον Τροπαιοφόρο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο (3-11-2017)

Τον νοερό αδάμαντα και στεφανηφόρο αθλητή, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, του οποίου την ανακομιδή των ιερών λειψάνων, εορτάζει η Εκκλησία στις 3 Νοεμβρίου, τιμά και φέτος με κάθε επισημότητα ο ευσεβής λαός του Παραλιμνίου, του οποίου είναι πολιούχος και προστάτης, αλλά και πιστοί από τους όμορους Δήμους και Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Επίκεντρο των λατρευτικών ακολουθιών ο ομώνυμος Μητροπολιτικός ναός στην πλατεία Μητροπόλεως, όπου το εσπέρας της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου 2017, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισούμενου από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά, το ιερατείο της πόλης και τους Διακόνους της Μητροπόλεως.

Στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος από το σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στην εσπερινή ακολουθία παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Βουλευτές Αμμοχώστου, ο πρώην Υπουργός, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας κ.α.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των λειψάνων του Αγίου, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Την ιερά εικόνα μετέφεραν πρόσκοποι του 291ου Συστήματος Αεροπροσκόπων. Κατά τη διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε η Συμφωνική Μπάντα του Δήμου Παραλιμνίου «Αρμονία».

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Παρά το εργάσιμο της ημέρας, αρκετοί ήταν οι πιστοί, μεταξύ των οποίων και μαθητές που εκκλησιάστηκαν. Προ της απολύσεως, ο Πανιερώτατος ευχήθηκε στους εορτάζοντες και όλους τους κατοίκους της πόλης, χρόνια πολλά με την ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου και Προστάτη Αγίου του Παραλιμνίου. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του τεμαχίου ιερού λειψάνου, γύρω από τον ναό.

φώτο Χάρης Χατζηιορδάνης

Back To Top