skip to Main Content

Έναρξη 7ου κύκλου διαλέξεων Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου (19-10-2017)

Άνοιξε τις πύλες του για 7η συνεχόμενη χρονιά στο Παραλίμνι ο θεσμός πλέον του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου, το οποίο διοργανώνουν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως (οδός Πάροδος Λεωφόρου Πρωταρά, πίσω από τα κεντρικά γραφεία της ΣΠΕ Κοκκινοχωρίων), όπου θα λάβουν χώρα και οι επόμενες διαλέξεις.

Την έναρξη των φετινών διαλέξεων χαιρέτισαν τόσο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος όσο και η κυρία Δόξα Κωμοδρόμου Λειτουργός Γραφείου Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Θέμα της πρώτης διάλεξης “Επαρχία Αμμοχώστου: Ανάπτυξη, Προβλήματα και Προοπτικές” με ομιλητές την Επίτροπο Περιβάλλοντος κυρία Ιωάννα Παναγιώτου, τον Επίτροπο Εθελοντισμού κύριο Γιάννη Γιαννάκη και τον Αντιπρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κύριο Κώστα Κουμή, οι οποίοι έκαναν εκτενή αναφορά στα διαχρονικά αλλά κυρίως στα προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου σε σχέση με την ανάπτυξη και πρόοδο σε διάφορους τομείς και έθεσαν απόψεις, προβληματισμούς και προτάσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για απ άμβλυνση των προβλημάτων, βελτίωση και δημιουργιά νέων υποδομών. Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο φιλόλογος- δημοσιογράφος Μαρίνος Παυλικκάς. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων.

Στην τελετή έναρξης παρευρεύθηκαν μεταξύ άλλων ο πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς, κληρικοί της Μητροπόλεως, ο βουλευτής Δησύ κ. Γεώργιος Κάρουλας, ο τέως θρονικός Επίτροπος κ. Αδάμος Λοίζου, η Πρόεδρος και μέλη του ιδρύματος Κοινωνικής Διακονίας, εκπαιδευτικοί και συμμετέχοντες στον νέο 7ο Κύκλο του Ελεύθερου Σαλαμίνιου Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση η οποία θα αναμεταδόθηκε απευθείας από τη ιστοσελίδα της Μητροπόλεως και του Μητροπολιτικού Αγίου Γεωργίου με την τεχνική υποστήριξη του κ. Λεωνίδα Νίκα και των συνεργατών του αλλά και του Ράδιο Πολιτεία ο οποίος είναι χορηγός και υποστηρικτής του θεσμού.

φώτο Χάρης Χατζηιορδάνης

 

Back To Top