skip to Main Content

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας στην Αγία Πετρούπολη (Οκτώβριος 2017)

Στην Αγία Πετρούπολη, βρίσκεται από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Βασίλειος, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως της εκεί εκκλησιαστικής αρχής και του ρώσσου αξιωματούχου κ. Βιτάλ Μιλόνοφ. Τον Πανιερώτατο συνοδεύουν ο Διάκονος Νικόλαος Παπαντωνίου και ο γραμματέας της Μητροπόλεως κ. Ανδρέας Φλοκκάς.

Το πρωί της Κυριακής 22 Οκτωβρίου, συλλειτούργησε με τον επιχώριο Μητροπολίτη Αγίας Πετρούπολης και Λαντόγκα κ. Βαρσανούφιο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Παβλοβσκ, πλαισούμενοι από το γραμματέα της Μητροπόλεως π. Σέργιος, οι Πρωθιερείς Νικήτας, Μιχαήλ και Δημήτριος και άλλους κληρικούς. Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμίωτατος τέλεσε τη εις διάκονο χειροτονία του υποδιακόνου Σεργίου.

Στο κήρυγμα του ο κ. Βαρσανούφιος αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του γιου της χήρας της Ναΐν. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός δείχνει πόσο κοντά και συμπονετικός είναι προς τον άνθρωπο. Βλέποντας τη νεκρική πομπή, τον σπαραγμό της μάνας που οδηγεί το παιδί της για να το κηδεύσει, αναγεννά μέσα της την ελπίδα που δεν είναι άλλη από την αλήθεια ότι είναι ο Κύριος της ζωής και του θανάτου και ανασταίνει την γιό της.

Γύρω μας συνέχισε, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι μη-πιστοί, εκείνοι που χάνονται, χάνουν κάθε αίσθηση της ζωής, είτε είναι άστεγοι, άρρωστοι, εκείνοι οι οποίοι δεν δείχνουν ενδιαφέρον για τη ζωή. Και ξαφνικά εμφανίζονται στο δρόμο μας. Ο Κύριος μας έδωσε το δώρο της συμπόνιας και αγάπης. Το  παράδειγμα του δείχνει ότι πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί ως Χριστιανοί, για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, να αυξήσουμε την πνευματική αλλά και τη γήινη ζωή τους.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν επίσης Υπουργοί, ο Ρώσσος αξιωματούχος κ. Βιτάλ Μιλόνοφ, μέλη του Κύπρο-Ρωσσικού συνδέσμου κουλτούρας και αρκετοί πιστοί

Ακολούθησε η τελετή του Αγιασμού και η κατάθεση του θεμελίου λίθου στον χώρο όπου θα ανεγερθεί ο νέος μεγάλος ιερός ναός Πάντων των εν Κύπρω διαλαμψάντων Αγίων, πλησίον του μικρού ναού.

Back To Top