skip to Main Content

Κατάμεστο το Αμφιθέατρο Xenion στην ομιλία του Γέροντα Εφραίμ

Μέσα στα πλαίσια της παρουσίας της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στη Μητρόπολή μας, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, πραγματοποίησε ομιλία το βράδυ της Τετάρτης, 7 Φεβρουαρίου 2024, στο αμφιθέατρο Χenion στο Παραλίμνι με θέμα «Αγία Ζώνη. Άγιον Όρος – Αμμόχωστος. Η Παναγία προστάτις του έθνους»  

Αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Αγίας Ζώνης, ανέφερε ότι είναι ευλογία η άφιξή της στην Κύπρο, μετά από 34χρόνια. Στη συνέχεια μίλησε για την ιστορία της Μονής Βατοπαιδίου και περιέγραψε θαύματα της Αγίας Ζώνης. «Η Αγία Ζώνη είναι ένα θαύμα που υπάρχει ακόμη μέχρι και σήμερα στην μονή Βατοπαιδίου», πρόσθεσε.

Η παρουσία της ανάμεσά σας θα είναι από τα μεγαλύτερα γεγονότα και θα φέρει μια αλλαγή, μια χάρη, μια συναίσθηση πνευματική, πρόσθεσε. Το μήνυμα της Παναγίας που έρχεται εδώ με την άφιξη της Τίμιας Ζώνης είναι ένα μήνυμα μυστικό, εξηγώντας ότι είναι ένα μήνυμα ασκητικό, ένα μήνυμα εσωτερικής ζωής.

Συμπλήρωσε πως η Αγία Ζώνη τιμόταν από τους Βαρωσιώτες. «Ο κόσμος ήταν ενωμένος και στενά πνευματικά συνδεδεμένος με την Αγία Ζώνη της Παναγίας». Κλείνοντας την ομιλία του εξέφρασε την ευχή, να έρθει η ώρα και η στιγμή να πάμε πίσω στην Αγία Ζώνη στην Αμμόχωστο.

με πληροφορίες από Famagusta.News

 

Back To Top