skip to Main Content

Το ύστατο χαίρε στον 23χρονο Κυπριανό Παπαϊωάννου

Σήμερα Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023, τελέστηκε η κηδεία του Κυπριανού Παπαϊωάννου, εκ των θυμάτων του πρόσφατου τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 50 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους νέων φοιτητών.

Της εξοδίου ακολουθίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου, με ευλογία του οικείου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη ως μέλος της συνοδείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Έλαβαν μέρος επίσης οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς και μεγάλος αριθμός κληρικών της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και άλλων Μητροπόλεων.

Στην κηδεία παρέστησαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και η πρώτη κυρία, η πρόεδρος της Βουλής κα. Αννίτα Δημητρίου, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Υπουργοί, Υφυπουργοί και πολιτικοί αξιωματούχοι, οι αρχηγοί της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων.

Πλήθος κόσμου με ανείπωτη θλίψη συνέρρευσε στον ιερό ναό για να πει το ύστατο αντίο στον Κυπριανό, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινότητα του Αυγόρου. Συγχωριανοί, φίλοι, συμμαθητές και καθηγητές από το Λύκειο Κοκκινοχωρίων και το Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου, στρατιώτες από τη μονάδα Καταδρομών όπου υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, συμφοιτητές και φίλοι ιεροψάλτες από την Κύπρο και την Ελλάδα αποχαιρέτησαν τον Κυπριανό ντυμένοι στα λευκά.

Στον επικήδειο λόγο του ο πατέρας του εκλίποντος, π. Χριστόδουλος Παπαϊωάννου, μέσα στον ανθρώπινο πόνο του μετέφερε μήνυμα παρηγοριάς και αναστάσιμης ελπίδας.

Ιδιαίτερη θλίψη προκάλεσε ο χαμός του στην τοπική μας εκκλησία καθότι ο Κυπριανός προέρχεται από ιερατική οικογένεια – ήταν εγγονός του π. Ιωάννη Χρυσοστόμου και υιός του π. Χριστοδούλου Παπαϊωάννου, ιερέων της ενορίας Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου όπου ο Κυπριανός διακονούσε ως ιεροψάλτης.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος και όλοι οι κληρικοί της Μητροπόλεως εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του, προσεύχονται για την ανάπαυση της ψυχής του και εύχονται ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να τους χαρίζει παρηγοριά και δύναμη.

Back To Top