skip to Main Content

Η εξόδιος ακολουθία του πράου λεϋίτη Φιλήμονος Ηροδότου

Στη φιλόξενη γη του Παραλιμνίου αναπαύεται από το απόγευμα της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2023, ο Οικονόμος Φιλήμων Ηροδότου, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Παραλιμνίου.

Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος συμπαραστούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στον επικήδειο λόγο τους τα παιδιά του εκλιπόντος αναφέρθηκαν στον πατέρα, τον σύζυγο, ο οποίος μέσα από τις κακουχίες και δυσκολίες κατάφερε να πορευτεί στη ζωή του από νεανική ηλικία μέχρι τη συνταξιοδότησή του, μετανάστης στο Η.Β.

Ο Μητροπολίτης Βασίλειος στη δική του προσλαλιά αναφέρθηκε στον αγαθό λευίτη, τον ειρηνικό και πράο, ο οποίος διακόνησε με ζήλο και αυταπάρνηση τα τελευταία 23 χρόνια την Εκκλησία και το λαό του Θεού. Είμαι βέβαιος πρόσθεσε ό,τι αυτή τη στιγμή ο Ιησούς Χριστός σε στεφανώνει και σε υποδέχεται λέγοντάς σου: « ἐπὶ ὀλίγα ἦς πιστός, ἐπὶ πολλῶν σε καταστήσω· εἴσελθε εἰς τὴν χαρὰν τοῦ κυρίου σου»

Τοn ναό κατέκλυσε πλήθος από νωρίς το πρωί όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία για να αποχαιρετήσει τον προσφιλή κληρικό.

Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύει τη μακαρία ψυχή του και να πρεσβεύει στο επουράνιο θυσιαστήριο για όλους εμάς.

©®pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.

Back To Top