skip to Main Content

Εκδημία Οικονόμου Φιλήμονος Ηροδότου

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου μετά βαθυτάτης κατ’ άνθρωπον θλίψεως, αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του αιδεσιμωτάτου Οικονόμου Φιλήμονος Ηροδότου, εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Παραλιμνίου.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 2:00μ.μ στον ως άνω Ιερό Ναό, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Το σκήνωμα του εκλιπόντος θα μεταφερθεί στον παλαιό ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας το πρωί της Τετάρτης (7:00π.μ) όπου θα γίνει η προετοιμασία κατά τα ειωθότα και ένδυση με τα ιερατικά άμφια. Στις 7:30π.μ θα μεταφερθεί στον νέο ιερό ναό όπου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.


Ο μακαριστός π. Φιλήμων Ηροδότου γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1938 στην Κρήτου Τέρρα της επαρχίας Πάφου.
Έλαβε τα πρώτα εγκύκλια γράμματα στο δημοτικό σχολείο της γενέτειράς του. Σε ηλικία 17 ετών, μεταβαίνει στην Αγγλία και μετέπειτα στην Ιρλανδία όπου ζει, εργάζεται και δημιουργεί την οικογένειά του.

Χειροτονείται Διάκονος το έτος 1999 από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κυρό Γρηγόριο, ενώ το επόμενο έτος επιστρέφει στην Κύπρο και διακονεί πρώτα στην Εκκλησία Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου και ακολούθως στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου. Στις 3 Νοεμβρίου του έτους 2006, χειροτονείται πρεσβύτερος από τον τότε Χωρεπίσκοπο Τριμυθούντος (νυν Μητροπολίτη Κωνσταντίας) κ. Βασίλειο. Στις 3 Δεκεμβρίου 2008 τέλος, έλαβε το οφίκιο του Οικονόμου από τον Πανιερώτατο.
Διακρίθηκε μεταξύ άλλων για το πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο το οποίο αθόρυβα επιτελούσε.
Ευχόμαστε ο Κύριος της Ζωής και του Θανάτου να κατατάξει τη ψυχή του εν σκηναίς δικαίων και να δίδει την άνωθεν παρηγοριά στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας και την πόλη του Παραλιμνίου. Να έχουμε την ευχή του.
Back To Top