skip to Main Content

Συναντήσεις και επισκέψεις Μητροπολίτη Κωνσταντίας Βασιλείου

Διαδοχικές συναντήσεις με οργανωμένα σύνολα και τοπικούς φορείς είχε το πρωί της Δευτέρας, 12 Δεκεμβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη τους στην υποψηφιότητά του για τη θέση του Αρχιεπισκόπου και αντάλλαξαν ευχές εν όψει των Χριστουγέννων.
Συγκεκριμένα, την Ιερά Μητρόπολη επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών κ. Νικόλας Προδρόμου συνοδευόμενος από το μέλος του συλλόγου κ. Σταύρο Τράγκολα αλλά και ο επαρχιακός γραμματέας της ΣΕΚ Αμμοχώστου Γιώργος Κκαράς μαζί με τα μέλη της ΣΕΚ, Σταύρο Χαραλάμπους και Ανδρέα Κωμοδίκη.

__________________

Μέρα αγάπης και προσφοράς ήταν η Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 για την οικογένειά του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γεωργίου Θεοδότου εις μνήμη του υιού τους Νικόλα, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.
Στην Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας διοργανώθηκε φιλανθρωπική εκδήλωση με την ονομασία “Ο δρόμος του Νικόλα” με τη συμμετοχή φορέων της πολιτείας, του αθλητισμού και οργανωμένα σύνολα.

__________________

Την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022, ο Πανιερώτατος, δέχθηκε στο συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως

τον σύνδεσμο Αγωνιστών Παραλιμνιτών Εοκα 1955-59, ο οποίος δήλωσε τη στήριξη της υποψηφιότητάς του,

τους συντελεστές της εκδήλωσης μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα 48 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το οποίο συνδιοργάνωσαν το Πολιτιστικό εργαστήρι «Παρά την Λίμνη» του Δήμου Παραλιμνίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανεμόεσσα» του Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη Βασίλειο που έθεσε υπό την αιγίδα του την εκδήλωση, η οποία σημείωσε επιτυχία αποτελώντας την ίδια ώρα μια σημαντική ευκαιρία διατήρησης της ιστορικής μνήμης. Ο Πανιερώτατος συνεχάρη όλους τους συντελεστές για το άρτιο αποτέλεσμα του αφιερώματος και αντάλλαξε ευχές εν όψει των Αγίων Εορτών.

Η επιτροπή του Πολιτιστικού Εργαστηρίου «Παρά την Λίμνη» του Δήμου Παραλιμνίου, παρέδωσε επίσης στον Πανιερώτατο τα έσοδα της παραδοσιακής βραδιάς «Στην αυλή της Παναγιώτισσας» που πραγματοποιήθηκε τον παρελθόντα Αύγουστο. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ανακαίνιση του εξωκλησίου της Αγίας Μαρίνας Παραλιμνίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πανιερώτατος επισκέφθηκε το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Λάρνακα όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στήριξης υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Στη συνέχεια μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Κυριακού στο Κίτι όπου πραγματοποίησε πνευματική ομιλία με θέμα «Γεγονότα συνδεδεμένα με τη γέννηση Του Χριστού»

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 10 Δεκεμβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, παρέστη σε φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσε η αθλητική ομάδα Εθνικός Άχνας και η Αστυνομία των Βάσεων στο γήπεδο του Εθνικού στην κοινότητα Δάσους Άχνας. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης εψάλη τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των αποθανόντων ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πανιερώτατος παρέστη και χαιρέτισε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: «Οικογένεια και Σχέσεις,  Γέφυρες Προστασίας και Ασφάλειας» που συνδιοργάνωσαν η Παγκύπρια Κίνηση Ίσα Δικαιώματα- Ίσες Ευκαιρίες και ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) στην αίθουσα διαλέξεων του Δημαρχείου Αγίας Νάπας.

Back To Top