skip to Main Content

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του επιχώριου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, ανήμερα της θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτοκόυ, κορυφώθηκαν οι ακολουθίες για την πανήγυρη του Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου.
Τη διακονία του λόγου, ανέλαβε ο διάκονος Επιφάνιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πνευματική διάσταση της εορτής. «Ανέρχεται και πάλι η Παναγία μας στους Ουρανούς για να μεσιτεύσει στον Υιό Τnς και Θεό μας για τη σωτηρία και τη λύτρωσή μας, για να εκζητήσει το έλεός Του για το Έθνος μας, τα οποία βρίσκονται τον τελευταίο καιρό ανάμεσα σε πολλές παγίδες».
Τα όσα πιστεύει η Εκκλησία μας και βιώνει μέσα στην παράδοσή της για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, πρόσθεσε, την καθιστούν ένα πρόσωπο μοναδικής σημασίας για τη ζωή μας. Σε άλλο σημείο τόνισε, η σημερινή εορτή της Κοιμήσεως είναι γιορτή της αναστάσεώς της και προάγγελός της δικής μας αναστάσεως. Και δεν είναι τυχαίο ότι η λαϊκή παράδοση ονομάζει τη σημερινή γιορτή ως «Πάσχα του καλοκαιριού». Και με το ανοιξιάτικο και το καλοκαιρινό Πάσχα θεμελιώνεται και υποδηλώνεται στον κάθε Χριστιανό το αιώνιο Πάσχα, η αιώνια ανάσταση, που προσφέρεται στον καθένα μας και μπορεί να βιωθεί όχι μόνο ως προσδοκία, αλλά και ως καθημερινή εμπειρία ζωής.
Ευχήθηκε τέλος, οι πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία βρίσκεται «εκ δεξιών του θρόνου του Θεού», μεταφέροντας κάθε καλό ευάρεστο προς Αυτόν αίτημά μας, να δίδουν λύτρωση και χαρά στον καθένα μας και «Ανάσταση» στην πολύπαθη πατρίδα μας.
Back To Top