skip to Main Content

Πανηγυρικός Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πρωταρά

Με επισημότητα, τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής, 14 Αυγούστου 2022 ο εόρτιος Εσπερινός για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό της Παναγιώτισσας στον Πρωταρά. 

Της ακολουθίας χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά, πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Πρωθιερέα Αλεξέι Αυσίεβιτς, τους Πρεσβ. Νικόλαο Παπαντωνίου και Χαρίτων Θεοδώρου και τους Διακόνους Επιφάνιο και Ιωάννη.

Εκατοντάδες πιστοί από όλη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και την υπόλοιπη Κύπρο που βρίσκονται στην περιοχή αυτή την περίοδο, καθώς και ξένοι με επικεφαλής τους Δήμαρχο Παραλιμνίου κ. Θεόδωρο Πυρίλλη και άλλους υψηλούς προσκεκλημένους κατέκλυσαν το εξωκλήσι για να συμμετάσχουν στην εσπερινή ακολουθία.

Ομιλώντας προς τους παρισταμένους ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στα ιστορικά στοιχεία αλλά και το θεολογικό νόημα της εορτής. Ευχαρίστησε επίσης όλους όσους συνέβαλαν στα έργα ανάδειξης του ιερού εξωκλησίου και ευχήθηκε η Κυρία Θεοτόκος να ενισχύει όλους ώστε να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε και ν’ ανταπεξέλθουμε τις οποιεσδήποτε δυσκολίες αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος γύρω από το ναό.

©®pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.

Back To Top