skip to Main Content

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο τσέπης 2023

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, έχει κυκλοφορήσει το ημερολόγιο τσέπης 2023, το οποίο τιτλοφορείται «Συνθήκη της Λωζάνης (1923-2023) Χάραξη της νέας ιστορικής πορείας του Ελληνισμού».
 
Το θέμα αυτό επιλέχθηκε εξ’ αφορμής της συμπλήρωσης κατά το έτος 2023, εκατό χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως τομή στην ελληνική ιστορία, αφού κρίνεται ότι άλλαξε τον προσανατολισμό ενός ολόκληρου έθνους.
 
Στο πρώτο μέρος του ημερολογίου φιλοξενείται σχετικό κείμενο στο οποίο γίνεται επίσης αναφορά στο Κυπριακό πρόβλημα μέσα από τη Συνθήκη, τις σύγχρονες προκλήσεις και την Τουρκική ρητορική.
 
Στο δεύτερο μέρος, δημοσιεύονται όλες οι πληροφορίες που αφορούν το διοικητικό μέρος, τους διάφορους τομείς δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως, στοιχεία επικοινωνίας με τις ενορίες της ελεύθερης και κατεχόμενης μητροπολιτικής περιφέρειας Αμμοχώστου, καθώς και πληροφορίες για τις νηστείες και την έκδοση Πιστοποιητικών Ελευθερίας.
 
Το νέο ημερολόγιο 2023 μπορεί να αναζητήσει κάποιος στο Βιβλιοπωλείο «Μυριόβιβλος» και στους ιερούς ναούς της Μητροπόλεώς μας.
Back To Top