skip to Main Content

Η Εκκλησία Κύπρου παρούσα στην 11η Γενική Συνέλευση του ΠΣΕ

Από τις 31 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2022, ο χριστιανικός κόσμος κοιτάζει προς την πόλη Καρλσρούη της Γερμανίας.
Έως και 4.000 συμμετέχοντες από 350 εκκλησίες μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (WCC) συνέρχονται στην 11η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου με θέμα «Η αγάπη του Χριστού προάγει τον κόσμο προς καταλλαγή και ενότητα».
Μια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα μόνο κάθε οκτώ χρόνια και για πρώτη φορά στα 70 και πλέον χρόνια ιστορίας της στη Γερμανία.
Στην Συνέλευση μετέχει και αντιπροσωπεία από την Εκκλησία της Κύπρου υπό τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο.
Σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στον προαύλιο χώρο των εργασιών, αξιοποιώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα (qr codes, usb stick), προβάλλεται διεθνώς η χριστιανική μαρτυρία και η τρέχουσα θρησκευτική κατάσταση στην Κύπρο.

Στα πλαίσια των εργασιών της Συνέλευσης, το απόγευμα της Παρασκευής, 3 Σεπτεμβρίου 2022, παρουσιάστηκε ο επιστημονικός τόμος με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο». Πρόκειται για ένα επιστημονικό πόνημα-καρπό της συνεργασίας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο) και του Κέντρου Αριστείας «Αξιοποίηση Ορθόδοξης Κληρονομιάς και Διαθρησκευτικός Διάλογος» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Κύπριος βουλευτής Μαρίνος Μουσιούττας, εκ μέρους του Κυπριακού Κοινοβουλίου συνοδευόμενος από τον κ. Βασίλειο Κοιλιαρή.
©®pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.
Back To Top