skip to Main Content

Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Θέκλης παρά την κοινότητα Μοσφιλωτής

Κατόπιν ευγενούς πρόσκλησης της Καθηγουμένης Κωνσταντίας Μοναχής και της περί αυτή μοναστικής αδελφότητος, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, χοροστάτησε το απόγευμα της Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου 2022, κατά την εσπερινή ακολουθία για την εορτή της Πρωτομάρτυρος και Ισαποστόλου Θέκλης, στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Μονή παρά την κοινότητα Μοσφιλωτής.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Ιωαννίδης Ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Κυπριανός Κουντούρης, Διευθυντής της Θεολογικής Σχολής εκκλησίας Κύπρου, ο ιερατικώς προϊστάμενος Πρωτ. Διομήδης Παπουής και κληρικοι των Μητροπόλεων Τριμυθούντος και Κωνσταντίας.

Το ιερό αναλόγιο κόσμησαν μέλη του Βυζαντινού χορού της Ιεράς Μονής Κύκκου και άλλοι φιλόμουσοι εργάτες της ψαλτικής τέχνης.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Βασίλειος αναφέρθηκε στο πνευματικό νόημα της εορτής και ευχαρίστησε την Καθηγουμένη για την πρόσκληση και φιλοξενία.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους προαύλιους χώρους της Μονής όπου δεκάδες πιστοί που παρακολούθησαν την ιερά ακολουθία πέρασαν κατά το έθος κάτω από τη ιερά εικόνα για να λάβουν την ευλογία και τη χάρη της Αγίας.

©®pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.

Back To Top