skip to Main Content

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας στο Επιστημονικό Συνέδριο για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Με Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Βλατάδων, την Στ’ Κυριακή από του Πάσχα, 29 Μαΐου 2022, ολοκληρώθηκε το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων (1991-2021) θεοφιλούς πατριαρχικής διακονίας του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, το οποίο διοργάνωσαν η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών σε συνεργασία με φορείς της Θεσσαλονίκης.
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιωβ και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου.
Πριν την απόλυση, τελέστηκε το μνημόσυνο «του ευσεβεστάτου βασιλέως Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των συν αυτώ αγωνισθέντων και πεσόντων και των υπό των Τούρκων αναιρεθέντων κατά την άλωσιν της Κωνσταντινουπόλεως».
Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πανιερώτατος, ανέπτυξε την εισήγησή του με θέμα «Η συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο έργο του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών: Συνέχεια στην παράδοση».
® Φώτο Ανδρέας Φλοκκάς
©pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.

Back To Top