skip to Main Content

Υπό το βλέμμα της Ειρηνευτικής Δύναμης και ο φετινός εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στην κατεχόμενη Δερύνεια.

Με την ευκαιρία της μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, ο Δήμος Δερύνειας προέβη και φέτος στις απαιτούμενες ενέργειες για εξασφάλιση της σχετικής άδειας από τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να τελεστούν οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας στο ομώνυμο βυζαντινό εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στην νεκρή ζώνη.
 
Πλήθος πιστών πάντοτε με τη συνοδεία στρατιωτικής φρουράς των κυονόκρανων συνέρρευσαν το απόγευμα της παραμονής της εορτής Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 για να παρακολουθήσουν την εσπερινή ακολουθία.
 
Προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, συνεπικουρούμενος από τους αιδ/ τους εφημερίους του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Δερύνειας Πρωτοπρεσβ. Φωκά Χατζηλοϊζή, Τρύφωνα Παπαγιάννη, Πρεσβ. Ανδρέα Κυριάκου και τον πρωτοδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Επιφάνιο Παπαντωνίου.
 
Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης και ο βουλευτής Αμμοχώστου Γεώργιος Κάρουλλάς.
 
Στον σύντομο λόγο του πριν το πέρας της ακολουθίας, ο πανοσιολογιώτατος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών, ένεκα των προκλήσεων της Τουρκίας και ευχήθηκε όπως με τις πρεσβείες της Μεγαλομάρτυρος, όλοι μαζί με σύμπνοια και ομοθυμία να διέλθουμε τις δυσκολίες που αναφύονται μπροστά μας.
 
© Διάκονος Επιφάνιος Παπαντωνίου
® Φώτο Εκκλησία Αγίων Πάντων Δερύνειας/ δ. Επιφάνιος

Back To Top