skip to Main Content

Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου τιμά και εορτάζει την Μεγαλομάρτυρα Αγία Μαρίνα

Με την συμμετοχή δεκάδων πιστών και με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Ιουλίου 2021, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το ομώνυμο παρεκκλήσι της Αγίας, το οποίο ευρίσκεται στο κέντρο του Παραλιμνίου.
 
Της ακολουθίας προέστη ο ιερατικώς προϊστάμενος του Μητροπολίτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Ηρακλείδιος Ξιούρος, συμπαραστατούμενος από τους συνεφημερίους αυτού Πρωθ. Δανιήλ και Πρεσβ. Φίλιππο. Συμμετείχαν επίσης ο Πρεσβ. Νικόλαος και ο Διάκονος Χαρίτωνας εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.
 
Συμπροσευχόμενος παρέστη επίσης ο πρωτοδιάκονος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, π. Μάριος.
 
Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας με την συμμετοχή του πολυπληθέστατου εκκλησιάσματος.
Η Ιερά Μητρόπολις, εκφράζει και δημόσια για ακόμη μια φορά τις ευχαριστίες της, προς τον Δήμο Παραλιμνίου για την ευγενή παραχώρηση των καθισμάτων και των άλλων εργοταξιακών αντικειμένων, τους κ. Ιωάννη Μέρτακκα, Κώστα Ηροδότου, Λεωνίδα Νίκα, τα μέλη της Επιτροπής Παρεκκλησίων και τους εθελοντές, οι οποίοι συνέτειναν στην οργάνωση και ομαλή διεξαγωγή της πανηγύρεως του εξωκλησίου της Αγίας Μαρίνης.
 
Στη μητροπολιτική μας περιφέρεια επ’ ονόματι της Αγίας είναι αφιερωμένοι πολλοί ενοριακοί ναοί και εξωκλήσια, τα πλείστα στην κατεχόμενη σήμερα επαρχία Αμμοχώστου.
 
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα ενοριακό ναό Αγίας Μαρίνας στην κοινότητα Δάσους Άχνας.
 
© Διάκονος Επιφάνιος Παπαντωνίου
® Φώτο Κώστας Ηροδότου / δ. Επιφάνιος
Back To Top