skip to Main Content

Ιερατική σύναξη κληρικών Μητροπόλεως (21-04-2021)

Το απόγευμα της Τετάρτης, 21 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε (διαδικτυακά) ιερατική σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο, κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις για διάφορα πνευματικά θέματα αλλά και για πρακτικά ζητήματα περί της λειτουργίας των ιερών ναών εν’ όψει των επί θύρας εορτών της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα.

Ο Πανιερώτατος, προέτρεψε τους ιερείς στις ενορίες όπου είναι περισσότεροι, να τελέσουν (όπως τις Κυριακάτικες Θείες Λειτουργίες από την αρχή της πανδημίας), τις ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος-Πάσχα και στα παρεκκλήσια- εξωκλήσια των ενοριών, ώστε ν αποφευχθεί ο συγχρωτισμός των πιστών που προσέρχονται στους ιερούς ναούς.

Επίσης, εστάλη σε όλους τους κληρικούς, επαυξημένη παλαιότερη εγκύκλιος του οικείου ποιμενάρχου γύρω από την επικρατούσα τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας του κορονωϊού, η οποία δημοσιεύθηκε και στο 33ο τεύχος της περιοδικής έκδοσης “Πνευματική Διακονία” της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην εγκύκλιο γίνεται αναφορά επίσης στις αρνητικές επιπτώσεις για την ιερωσύνη των κληρικών, που ενδεχομένως να επιφέρει η λανθασμένη καθοδήγηση των πιστών σε θέματα προστασίας κατά της πανδημίας.

Εγκύκλιος προς τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου -Απρίλιος 2021

Back To Top