skip to Main Content

Αντίδραση Μητροπολίτη Κωνσταντίας για τα νέα απαγορευτικά μέτρα

Αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης με τη διάδοση του κορονοϊού.
Νομίζω όμως ότι τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί με απαγόρευση τον εκκλησιασμό την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα φανερώνουν αψυχολόγητη ενέργεια. Τότε γιατί γίνονται οι εμβολιασμοί; Οι επιδημιολόγοι δεν πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα τους; Θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους έχουν εμβολιστεί να μπορούν να μετέχουν των Ακολουθιών ακόμα και ο ένας δίπλα στον άλλο. Ή μήπως δεν αληθεύουν οι βεβαιώσεις των ειδικών;
Καλούμε την κυβέρνηση και τους κκ. Επιδημιολόγους να επανεξετάσουν το θέμα.
Μέχρι τώρα φανήκαμε συνεπείς προς τα κατά καιρούς επιβαλλόμενα μέτρα.
Αυτή τη στιγμή όμως δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να αποτρέψουμε τους πιστούς και να απαγορεύσουμε την συμμετοχή τους στις ιερές Ακολουθίες. Το σχοινί είναι πολύ τεντωμένο.
Με νεότερη ανακοίνωση της προεδρίας για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα επιτρέπεται για πενήντα εμβολιασμένα άτομα να είναι εντός του Ναού και οι υπόλοιποι στον προαύλιο χώρο. Αυτό θα εξυπηρετήσει πολύ γιατί τελώντας τις Ακολουθίες και στα Παρεκκλήσια μας θα διαμοιράσουμε τον μεγάλο όγκο των πιστών μας και αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Εύχομαι με υπομονή, προσοχή, πνευματική ηρεμία και βαθειά πίστη και συμπόρευση με τον Κύριο μας Ιησού Χριστό που πορεύεται για μας προς το Πάθος να γιορτάσουμε την λαμπροφόρο Ανάσταση με υγεία και χαρά.

Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος
Back To Top