skip to Main Content

Εκδημία Σάββα Καραγιάννη εκ Μανδρών Αμμοχώστου

Εκοιμήθη εν Κυρίω, σε ηλικία 94 ετών, την Δευτέρα 2, Μαρτίου 2020, ο λόγιος συγγραφέας εκπαιδευτικός Σάββας Καραγιάννης εκ Μανδρών Αμμοχώστου, θείος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Πληροφορηθείς την εκδημία του μακαριστού Σάββα Καραγιάννη, ο Πανιερώτατος ανέφερε πως  “η απώλεια είναι δισαναπλήρωτη και έκανε λόγο για ένα αγωνιστή της ζωή, ένα ανυποχώρητο πατριώτη, ένα οξυδερκή ανεπανάληπτο, ένα και μοναδικό άνθρωπο αγαπητό από όλους γιατί αγαπούσε όλους, ένα θείο αξιαγάπητο”. 

Ο αείμνηστος διακρίθηκε και τιμήθηκε για την ποικιλόμορφη προσφορά του τόσο για την διατήρηση άσβεστης της μνήμης της γενέτειράς των μέσα από το συγγραφικό του όσο και τη δράση του στην ελληνική παροικία του Λονδίνου σε πολλούς τομείς.

Ευχόμαστε όπως ο Κυρίος να τον κατατάξει εν σκηναίς δικαίων. 

Δημοσιεύτηκε από Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας- Αμμοχώστου στις Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019

 

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, αναδημοσιεύουμε κάποια αφιερώματα. 

 

Παρουσίαση βιβλίου εκ Μανδρών Αμμοχώστου (13-11-2014)

 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Προσφυγικό Σωματείο Άγιος Μάμας Μανδρών Αμμοχώστου, τιμούν 4 συγχωριανούς τους οι οποίοι μέσα από τη γραφίδα του συγγραφικού τους έργου ανέδειξαν τον θρησκευτικό και κοινωνικό πλούτο της γενέτειράς τους (Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018)

Το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Προσφυγικό Σωματείο Άγιος Μάμας Μανδρών Αμμοχώστου, τίμησαν απόψε σε μια σεμνή τελετή 4 συγχωριανούς τους οι οποίοι μέσα από τη γραφίδα του συγγραφικού τους έργου ανέδειξαν τον θρησκευτικό και κοινωνικό πλούτο της γενέτειράς τους.

Δημοσιεύτηκε από Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας- Αμμοχώστου στις Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

 

https://www.facebook.com/groups/1601605583288311/permalink/2774295432685981/

 

Back To Top