skip to Main Content

Η ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ (30-11-2014)

Κωνσταντινούπολη, των Νίκου Μαγγίνα και Νίκου Παπαχρήστου
αναδημοσίευση από www.fanarion.blogspot.com www.amen.gr 

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τίμησε η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας, η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, τον ιδρυτή και προστάτη της Απόστολο Ανδρέα. Τον φετινό εορτασμό τίμησε με την παρουσία του ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος ο οποίος παρέστη στην πανηγυρική Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και κατά την οποία αντάλλαξε θερμούς λόγους αφοσιώσεως στην πορεία του διαχριστιανικού διαλόγου αλλά και τον ασπασμό της αγάπης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.Μια επανασυνάντηση των διαδόχων των Αποστόλων Πέτρου και Ανδρέα στη δύσκολη διαδρομή του διαλόγου μεταξύ των δύο Εκκλησιών που ξεκίνησε πριν 50 χρόνια στα Ιεροσόλυμα, περίπου χίλια χρόνια μετά το μεγάλο Σχίσμα και πεντακόσια από την τελευταία επικοινωνία των προκαθημένων των Θρόνων της Παλαιάς και της Νέας Ρώμης. Την Εκκλησία της Κύπρου στην θρονική εορτή της Κωνσταντινουπόλεως, εκπροσώπησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος.

Στη συνέχεια οι δύο Προκαθήμενοι ευλόγησαν τους πιστούς από τον εξώστη του Πατριαρχικού Οίκου και υπέγραψαν στην Αίθουσα του Θρόνου κοινή δήλωση όπου υπογραμμίζεται η εμμονή τους στην πορεία του διαλόγου αλλά και εκφράζεται προς κάθε κατεύθυνση η αγωνία τους για την κατάσταση και το μέλλον των Χριστιανών στην και πάλι δοκιμαζόμενη Μέση Ανατολή.

Φωτογραφίες από την Θρονική εορτή του Οικουμενικου Πατριαρχείου

Ομιλίες με μηνύματα από Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και Πάπα Φραγκίσκο

Κοινή δήλωση Πάπα Φραγκίσκου και Οικουμενικού Πατριάρχη για τον διάλογο των Εκκλησιών και την ανάγκη στήριξης των Χριστιανών στη Μ.Ανατολή 

Back To Top