skip to Main Content

Αργυρούν ιωβηλαίο εγκαινιασμού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου

Το αργυρούν ιωβηλαίο δηλ. πενήντα χρόνια, από το εγκαίνιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου (21 Σεπτεμβρίου 1969) συμπληρώθηκε φέτος το Σαββάτο, 21 Σεπτεμβρίου 2019.

Με απόφαση των ιερέων  και της εκκλησιαστικής επιτροπής του ναού για ένα χρόνο, θα πραγματοποιηθούν διάφορες λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις, για να τιμηθεί η ξεχωριστή αυτή επέτειος.

Το πρωί της Κυριακής, 22 Σεπτεμβρίου 2019, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από τον πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά και τους εφημερίους του ναού. Η αναίμακτος ιερουργία τελέστηκε πάνω στο καθιερωθέν αντιμήνσιο κατά την ημέρα του εγκαινιασμού του ναού (21 Σεπτεμβρίου 1969) υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Μακαρίου του Γ΄. Πριν την απόλυση εψάλη το μνημόσυνο πάντων των ιερατευσάντων και διατελεσάντων Επιτρόπων, Ιεροψαλτών, Νεωκόρων, Φροντιστών, Βοηθών και Κατηχητών του ναού, του μεγάλου ευεργέτου της Μητροπόλεώς Αναστασίου Πυρίλλη και των λοιπών προσφιλών κεκοιμημένων αδελφών μας. Ακολούθως, τιμήθηκαν οι εν ζωή, διατελέσαντες εκκλησιαστικοί επίτροποι: Παναγιώτης Παπαμιχαήλ, Ιωάννης Κολοκούδιας, Δημοσθένης Ζουβάνης, Ζαχαρίας Χ’ Ζαχαρίας και Ελευθέριος Σούττος.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας ανέφερε πως η πρόνοια του Θεού, οδήγησε ώστε σήμερα αυτός ο ναός του Αγίου Γεωργίου, να είναι και ο Μητροπολιτικός ναός της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και έτσι το Παραλίμνι, έχει αυτή την ύψιστη τιμή -έστω και προσωρινά- μέχρι την ευλογημένη ώρα της επιστροφής. Ευχήθηκε τέλος να είναι στερεωμένος «είς αιώνας αιώνων» για να αναπέμπουμε τις δοξολογίες στον Θεό.

φώτο Χάρης Χατζηιορδάνης

ΚΥΡΙΑΚΗ Α΄ ΛΟΥΚΑ ΟΡΘΡΟΣ & ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Δημοσιεύτηκε από Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου στις Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019

Back To Top