skip to Main Content

Μνημόσυνο ήρωα της ΕΟΚΑ 55-59 Θεοδόση Χατζηθεοδοσίου

Ένα ακόμα παλικάρι, στέλεχος της ΕΟΚΑ 55-59, τον Θεοδόση Χατζηθεοδοσίου, γέννημα της κοινότητας Στύλλων Αμμοχώστου, ο οποίος συνελήφθη από τους Άγγλους στο σπίτι του, στις 18 Δεκεμβρίου 1957 και βασανίστηκε επιτόπου μέχρι θανάτου, τίμησε το πρωί της Κυριακής, 15 Δεκεμβρίου 2019, Εκκλησία και Πολιτεία στον προσφυγικό Συνοικισμό Μακαρίου του Γ’ Κάτω Πολεμιδιών στη Λεμεσό.

Της Θείας Λειτουργίας  και του μνημοσύνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεοφύτου , προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Ο Πανιερώτατος ομίλησε στο εκκλησίασμα κάνοντας εκτενή αναφορά στην ευαγγελική περικοπή της παραβολής του Μεγάλου Δείπνου, η οποία διαβάζεται σήμερα Κυριακή των Προπατόρων, προπροηγούμενη της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων. 

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Δημητρίου. Εκτός του ομιλητή παρέστησαν επίσης ο εορτάζων αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ευρωβουλευτής κος Λευτέρης Χριστοφόρου, βουλευτές Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασίου Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και πλήθος κόσμου.

Back To Top