skip to Main Content

Στην Κύπρο οι Ιεράρχες Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Ιλίου Αθηναγόρας

Προσκυνηματική επίσκεψη πραγματοποιούν αυτές τις μέρες στην Κύπρο οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, τους οποίους φιλοξενεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος στην Λευκωσία.

Την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Ηλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και συμπροσευχομένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ Χρυσοστόμου στον ι.ν. Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως. Ο Μακαριώτατος, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, προέστη των Ιερών Μνημοσύνων των Προέδρων, Διευθυντών και υπαλλήλων του ΡΙΚ.

 Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλίου αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του Τελώνου και του Φαρισαίου και τόνισε τη σημασία της ταπεινότητας γενικά στη ζωή μας και ειδικά στην προσευχή, σύμφωνα με το πρότυπο του Τελώνου.  

Οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μεγάρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και σε άλλους σημαντικούς τόπους και προσκυνήματα της νήσου μας.

 Τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας μίλησε στη σύναξη των κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο Μέγα Συνοδικό, με θέμα: «Ο εκκλησιολογικός χαρακτήρας του μυστηρίου της εξομολογήσεως» και απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων Ιερέων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και στον ίδιο χώρο μίλησε στα στελέχη του κατηχητικού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Η σύναξη των στελεχών ολοκληρώθηκε με γόνιμη συζήτηση επί της ομιλίας και ευρύτερα θέματα που απασχολούν κατεξοχήν τους νέους σήμερα.

 Την οργάνωση των ανωτέρω συνάξεων έχει το Γραφείο Εκκλησιαστικής Διακονίας και Κατηχήσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, με την ευθύνη του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου και των συνεργατών του.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας Κύπρου

Back To Top