skip to Main Content

Η εορτή του Οσίου Κενδέα του Θαυματουργού στην ομώνυμη Μονή του παρά τω χωριώ Αυγόρου

Χιλιάδες είναι οι πιστοί που ανηφόρισαν από το πρωί της Παρασκευής, 5 Οκτωβρίου 2018, στην Ιερά Μονή του Οσίου Κενδέα του Θαυματουργού παρά τω χωριώ Αυγόρου για να προσκυνήσουν το ιερό εικόνισμα και να ανάψουν ένα κερί στη χάρη του μεγάλου αυτού αγίου που τιμάται ιδιαιτέρως στην Κύπρο. Το απόγευμα τελέστηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, στην οποία χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος ο οποίος προέβη και σε χειροθεσία αναγνώστου. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλε ο πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Κυριάκος Ψάλτης.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης προς τον μεγάλο άγιο της Κυπριακής Αγιολογίας, συνεχίστηκαν ανήμερα της εορτής, το Σαββάτο, 6 Οκτωβρίου 2018,  με Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της οποίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο (πατήστε το ηχητικό) προς το πολυπληθές εκκλησίασμα που γέμισε από νωρίς ασφυκτικά το εσωτερικό του ναού και τον προαύλιο χώρο της Μονής.

Στο δεξιό αναλόγιο έψαλλαν μέλη του Χορού ιεροψαλτών «Κύπριοι Μελωδοί», υπό τη διεύθυνση του κ. Ευάγγελου Γεωργίου, ενώ στον αριστερό χορό συνέψαλλε μαζί με τους ιεροψάλτες της Μονής και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Δημοσιεύτηκε από Agios kendeas Αγιος Κενδεας στις Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

Αξιος

Δημοσιεύτηκε από Agios kendeas Αγιος Κενδεας στις Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

Αγιος Κενδεας – 2018

Δημοσιεύτηκε από Agios kendeas Αγιος Κενδεας στις Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018

Back To Top