skip to Main Content

Έπεσε η αυλαία του 7ου κύκλου διαλέξεων Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου

Το απόγευμα της Πέμπτης, 17 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της φετινής σειράς διαλέξεων του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου που συνδιοργανώνουν από κοινού για 7η συνεχή χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το φετινό πρόγραμμα παρουσίαζε σημαντικές πρωτοτυπίες, ώστε αυτό να γίνει περισσότερο βιωματικό και με θέματα που καλύπταν ένα γενικότερο φάσμα ενδιαφέροντος. Πραγματοποιήθηκαν μόνο τέσσερις συναντήσεις, αντί οκτώ, οι οποίες είχαν τη μορφή συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, κατά την οποία δύο ή τρεις ομιλητές παρουσίαζαν σύντομη εισήγηση γύρω από ένα κοινό θέμα.

Η τελευταία διάλεξη είχε ως τίτλο «Σαλαμίνα της Κύπρος: Άγιος Επιφάνιος και Γιώργος Σεφέρης. μια περιδιάβαση», με εισηγητές τους κ. Γιώργο Γεωργή, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου και τον Δρ Γεώργιο Κάκκουρα, Επιθεωρητή Θρησκευτικών Μέσης Εκπαίδευσης. Την διάλεξη συντόνισε ο δημοσιογράφος Πάρης Ποταμίτης.

Στο πλαίσιο της τελευταίας συνάντησης έλαβε χώρα και η τελετή λήξης, με την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης σε φίλους του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου που συμμετείχαν στο θεσμό.

Back To Top