skip to Main Content

Πανηγυρικός Εσπερινός στο εξωκλήσιο του Αποστόλου Ανδρέα στον Πρωταρά

Τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 29 Νοεμβρίου 2018, η ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον εξωκλήσι του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στον Πρωταρά (περιοχή νησιά).  

Το παραθαλάσσιο αυτό εξωκλήσι το οποίο υπάγεται στην δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως ανηγέρθη με δαπάναις της οικογένειας Μιχαήλ και Μηλούς Φλοκκά εις μνήμη των προσφιλών τους προσώπων. Τα έργα ανοικοδόμησης έχουν ολοκληρωθεί ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο καλλωπισμός του εξωτερικού περιβάλλοντα χώρου. Στο εσωτερικό του ναού, έχει τοποθετηθεί μαρμάρινο τέμπλο και Αγία Τράπεζα, ενώ ο ναός θα ιστορηθεί συν Θεώ με ψηφιδωτές παραστάσεις Αγίων και απεικονίσεις σκηνών από το μαρτύριο του Αποστόλου Ανδρέου.

Ήδη στην παρούσα φάση έχει τοποθετηθεί το τέμπλο  (Ιησούς Χριστός ένθρονος- Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα κατεχόμενη Σαλαμίνα), Παναγία ένθρονος-αρχαία εικόνα Παναγίας Αγίας Νάπας που φυλάσσεται στον ομώνυμο ναό Αγίας Νάπας στη Λεμεσό), Απόστολος Βαρνάβας ένθρονος από την ομώνυμη Ι. Μονή στην κατεχόμενη Σαλαμίνα), ολόσωμες παραστάσεις Αποστόλων και Ευαγγελιστών από τη βασιλική του Αγίου Βιταλίου στη Ραβέννα της Ιταλίας), ενώ μέχρι το Πάσχα αναμένεται να τοποθετηθεί και η πλατυτέρα που θα δεσπόζει στην κόγχη του ιερού βήματος. Τα προαναφερθέντα αποτελούν δωρεά της οικογένειας Αναστασίου και Αντωνίας Ονησιφόρου Καϊκούσιη.

Προ της απολύσεως, ο πρεσβύτερος Φίλιππος Φιλίππου, ο οποίος τελεί φέτος τις ιερές ακολουθίες, ευχαρίστησε τους μεγάλους δωρητές αλλά και όλους όσους εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για την περάτωση του εξωκλησίου το οποίο θα αποτελεί ένα πνευματικό καταφύγιο προσευχής για όλο τον ευσεβή λαό της επαρχίας που ευλαβείται ιδιαίτερως τον μεγάλο Απόστολο της Εκκλησίας μας. 

Δημοσιεύτηκε από Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας- Αμμοχώστου στις Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Δημοσιεύτηκε από Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας- Αμμοχώστου στις Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Back To Top