skip to Main Content

Χαρμολύπη στον κατεχόμενο ναό των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στην Μηλιά Αμμοχώστου

Μια βουβή, συλημένη από τη μανία του κατακτητή και παραδομένη στη φθορά του χρόνου εκκλησία, ο άλλοτε περίλαμπρος ιερός ναός των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στη κατεχόμενη κοινότητα Μηλιάς Αμμοχώστου, υποδέχθηκε σήμερα, Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, δεκάδες προσκυνητές πρόσφυγες της κοινότητας στην πρώτη Θεία Λειτουργία  44 χρόνια μετά τη Τουρκική εισβολή.
 
Της ευχαριστιακής σύναξης προέστη ο αιδ/τος Πρωτ. Προκόπιος Προκοπίου συμπαραστατούμενος από τον Διάκονο Σάββα Ευαγόρου. Όπως ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο π. Προκόπιος “είναι ανάμεικτα τα αισθήματα’ χαρμολύπη και θυμός για ότι βιώνεις στον ίδιο σου τον τόπο, στον οποίο μεγάλωσες και ανδρώθηκες. Ελπίδα; για την επόμενη μέρα”.
 
Ας ευχηθούμε όλοι, αυτή η ελπίδα η οποία κρατάει ζωντανό τον πόθο της επιστροφής στην πατρώα γη να μη σβήσει, να μη χαθεί και ο Θεός δια πρεσβειών των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας να φωτίζει την πολιτική ηγεσία του τόπου να επιτύχει το ποθούμενο για ολόκληρο το λαό της πατρίδας μας.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Demetriou στις Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018

 

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Demetriou στις Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018

 

πηγή φωτογραφιών

Back To Top