skip to Main Content

Ευαγγελίζεται ο Γαβριήλ τη Κεχαριτωμένη σήμερον. Εθνικοθρησκευτική εορτή για τον απανταχού Ελληνισμό

Με θρησκευτική κατάνυξη και εθνική υπερηφάνεια, συνεορτάστηκε σε όλη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, η διπλή θρησκευτική και εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 αλλά και η επέτειος της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα την 1η Απριλίου 1955 (καθώς φέτος η 1η Απριλίου συμπίπτει με την Κυριακή των Βαΐων).

 

Ο επαρχιακός επίσημος εορτασμός έλαβε χώρα στο Παραλίμνι. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου, Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Πανιερώτατος χοροστάτησε της ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας αλλά και της καθιερωμένης Πανηγυρικής Δοξολογίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δρ Σόλων Χαραλάμπους Διευθυντής του Λυκειού Παραλιμνίου. Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και η καθιερωμένη παρέλαση επί της λεωφόρου 1ης Απριλίου.

 

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στους εορτασμούς η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου. Παρέστησαν μεταξύ άλλων Δημάρχοι, βουλευτές της επαρχίας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Back To Top