skip to Main Content

Χειροτονία Πρεσβυτέρου Πολύβιου Λαμπρινίδη (15-12-2013)

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, η χειροτονία σε Πρεσβύτερο του π. Πολύβιου Λαμπρινίδη από τον Πανιερώτατο  Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο.  Η χειροτονία τελέστηκε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής των Προπατόρων στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στο Παραλίμνι, ενορία στην οποία θα υπηρετεί στο εξής ο π. Πολύβιος. Στη Θεία Λειτουργία και χειροτονία παρευρέθησαν πλήθος ιερέων και πλήθος πιστών. Ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, καθώς και η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Ο Πανιερώτατος στο λόγο του, με αφορμή  την ευαγγελική περικοπή του Μεγάλου Δείπνου αναφέρθηκε στο κάλεσμα του Κυρίου προς τον νέο ιερέα. Τον παρότρυνε να παραμείνει πιστός σ’ αυτό, σ’ αντίθεση με τους ανθρώπους της παραβολής που με διάφορες προφάσεις, όπως «αγρόν ηγόρασα», αρνήθηκαν την πρόσκληση και έχασαν τη θέση τους στη βασιλεία των Ουρανών.  Εξέφρασε την πίστη ότι ο νέος κληρικός θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών και θα αποτελέσει ένα ικανότατο μέλος του κλήρου της μητρόπολης.

  Ο Π. Πολύβιος στον χειροτονητήριο λόγο του, ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν και ήταν στο πλευρό του. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής που με τις συμβουλές και την αγάπη τους τον στήριξαν στα πρώτα ιερατικά του βήματα. Ευχαρίστησε θερμά και τους ιερείς της Μητροπολιτικής περιφέρειας και τον Επίσκοπό του, Μητροπολίτη Βασίλειο, που τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή που ήλθε στην περιοχή μας.

Ανέφερε επίσης, ότι νιώθει μεγάλη τιμή που ο Μητροπολίτης τον τοποθέτησε σε ένα τόσο περικαλλή και οργανωμένο ναό, με ευρύ φάσμα πνευματικών και φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων. Τέλος, υποσχέθηκε να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του επισκόπου του και να αναπληρώσει, όσο μπορεί, το μεγάλο ιερατικό κενό του μακαριστού πατρός Ευέλθοντος, που υπήρξε ακούραστος εργάτης του ευαγγελίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί ευχήθηκαν στον νεοχειροτονηθέντα κληρικό πνευματική ενίσχυση από τον Θεό, για να ανταποκριθεί επάξια στο ιερατικό του έργο.

Ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας στο νέο Πρεσβύτερό μας πολλή δύναμη και φώτιση από την Αγία Τριάδα, ώστε να ανταποκριθεί στα υψηλά πνευματικά και ποιμαντικά του καθήκοντα.

Back To Top