skip to Main Content

Με κατάνυξη η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15-8-2017)

Με κάθε επισημότητα και κατάνυξη, τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2017 ο πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του «Πάσχα του Καλοκαιριού», στο εξωκλήσι της Παναγιώτισσας στον Πρωταρά.

Της ακολουθίας που τελέστηκε στον υπαίθριο χώρο του εξωκλησίου και η οποία μεταδιδόταν απευθείας από το ράδιο Πολιτεία, χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Πρωθιερέα Αλεξέι Αυσίεβιτς, εφημέριο της Ρωσσόφωνης ενορίας της Μητροπόλεως και τους Διακόνους Επιφάνιο Παπαντωνίου και Νικόλαο Παπαντωνίου.

Εκατοντάδες πιστοί από όλη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και την υπόλοιπη Κύπρο που βρίσκονται στην περιοχή αυτή την περίοδο, καθώς και ξένοι με επικεφαλής τους Δήμαρχο Παραλιμνίου κ. Θεόδωρο Πυρίλλη, τον μεγάλο κτίτορα του εξωκλησίου ομογενή κ. Κωστάκη Ευαγγέλου, την Δήμαρχο Λευκονοίκου κ. Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη τους θρονικούς Επιτρόπους Ανδρέα Ευαγγέλου (τέως Δήμαρχο και Αναπληρωτή Επίτροπο ΚΟΑΠ), Αδάμο Λοΐζου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Αντώνη Παπακωνσταντίνου κ.α, κατέκλυσαν το εξωκλήσι για να συμμετάσχουν στην εσπερινή ακολουθία.

Μπορείτε ν ακούσετε την ομιλία του Πανιερωτάτου εδώ 

φώτο Χάρης Χ’Ιορδάνης

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Μητροπολίτης μας προέστη της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου.

 

 

Back To Top