Εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα Αμμοχώστου (5-8-2017)

Metamorfosews Sotira 2017 (5)

Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε επισημότητα η επαρχία Αμμοχώστου εορτάζει την Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Η σκέψη όλων, δεν παύει ούτε στιγμή να βρίσκεται και στα κατεχόμενα εδάφη μας όπου κατά αυτή τη μέρα εόρταζε και ο ιερός ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον κατεχόμενο σήμερα Δήμο Λευκονοίκου. Ευχἠ όλων σύντομα να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ξανά όλες τις κατεχόμενες εκκλησίες μας.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων στη ελεύθερη Αμμόχωστο ο ομώνυμος ιερός ναός Μεταμορφώσεως στη Σωτήρα Αμμοχώστου.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 5 Αυγούστου 2017, τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου. Έλαβαν επίσης μέρος ο πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, το ιερατείο της Σωτήρας και λοιποί κληρικοί και Διάκονοι της Μητροπόλεως.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Ττάκας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου. Πριν την απόλυση τελέστηκε το κτητορικό μνημόσυνο  υπέρ πάντων των αοιδίμων κτητόρων και όλων των διακονησάντων στον ιερό ναό. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας γύρω από το ναό.

φώτο Χάρης Χ’ Ιορδάνης

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρσινόης κ. Νεκταρίου.