skip to Main Content

Εορτή του Ευαγγελισμού και χειροθεσία Πνευματικού (24/25-3-2017)

Το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ανέγνωσε την Δ’ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε πνευματικό τον εφημέριο του ναού Πρεσβ. Ανδρέα Ηλία προς τον οποίο απηύθυνε πατρικούς λόγους και νουθεσίες, ευχόμενος ενίσχυση από το Θεό στο έργο το οποίο η Εκκλησία του αναθέτει.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής έλαβε χώρα στο Παραλίμνι, ο επαρχιακός επίσημος εορτασμός της διπλής θρησκευτικής και εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου 1821. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου, όπου τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, συμπαραστατούμενου από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά, τους ιερείς του ναού και τους διακόνους της Μητροπόλεως.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε η καθιερωμένη Πανηγυρική Δοξολογία. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κύριος Αντώνης Θεοδωρου, Διευθυντής Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και η καθιερωμένη παρέλαση επί της λεωφόρου 1ης Απριλίου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στους εορτασμούς ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης. Παρέστησαν μεταξύ άλλων Δημάρχοι, βουλευτές της επαρχίας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

φώτο Ανδρέας Φλοκκάς, Χάρης Χ’ Ιορδάνης

 

 
Back To Top