skip to Main Content

Χειροτονία εις Διάκονο Χρίστου Θεοδώρου (27-4-2017)

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσιμης περιόδου του Πεντηκοσταρίου, τελέστηκε το Σαββάτο 29 Απριλίου 2017 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η εις διάκονον χειροτονία του θεολόγου Χρίστου Θεοδώρου υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος (και παρέστησαν συμπροσευχόμενοι) ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς, οι εφημέριοι του ναού και άλλοι κληρικοί της Μητροπόλεως.

Παρευρέθηκαν επίσης βουλευτές Αμμοχώστου, ο πρώην Υπουργός, οι θρονικοί Επίτροποι, συγγενείς, συγχωριανοί και φίλοι του νεοχειροτονηθέντος.

Ο νέος διάκονος ο οποίος έλαβε το όνομα Χαρίτων σε ανάμνηση ενός των τριών μακαριστών Γερόντων Ιεράς Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα, είναι άγαμος κληρικός και θα διακονεί στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Η ακολουθία έχει δημοσιευθεί στο διαδικτυακό κανάλι YouTube του Μητροπολιτικού Αγίου Γεωργίου, όπου μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει.

Back To Top