skip to Main Content

Κυριακή Β΄ Νηστειών και εθνικά μνημόσυνα στην κοινότητα Λιοπετρίου (28-03-2021)

Η Β΄ Κυριακή των Νηστειών είναι αφιερωμένη σε μια από τις μεγαλύτερες πατερικές μορφές της Εκκλησίας, τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης (1347-1359). Τον προβάλλει η Εκκλησία σήμερα ως συνέχεια, τρόπον τινά και επέκταση της παρελθούσας Κυριακής.
Η μνήμη του αποτελεί ένα είδος δευτέρας «Κυριακής της Ορθοδοξίας». Ο άγιος Γρηγόριος έζησε σε μια πολύ ταραγμένη ιστορική περίοδο για την Εκκλησία, κατά την οποία ο κίνδυνος νοθεύσεως της αλήθειας υπήρξε έντονος. Η μορφή του λειτουργεί ως φωτεινό ορόσημο για τους πιστούς αυτή την κατανυκτική περίοδο. Επιπλέον Τα βαθυστόχαστα και προπαντός ορθόδοξα συγγράμματά του, όχι μόνο αποπνέουν άρωμα ευσέβειας, αλλά είναι πρακτικός οδηγός για την πνευματική μας άσκηση.

Φωτοστιγμές από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.
Τελέστηκαν επίσης τα μνημόσυνα του ήρωα της ΕΟΚΑ 55-59 Μόδεστου Παντελή και πάντων των ηρωϊκώς αγωνισαμένων και καθ οιονδήποτε τρόπο αναιρεθέντων κατά την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.
Back To Top