skip to Main Content

Μνήμη μεγάλου Ευεργέτου Ιεράς Μητροπόλεως Αντωνίου (Νάκη) Τσόκκου (1953-2013)

Το πρωί της Κυριακής, 17 Ιανουαρίου 2021, μνήμη του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Εορτάστηκε επίσης η μνήμη του Αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Ιωαννίνοις και εκ μεταθέσεως η μνήμη των Οσίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας και Μακαρίου του Αιγυπτίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το όγδοο ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Αντώνη (Νάκη Τσόκκου) Δημάρχου Αγίας Νάπας του και μεγάλου ευεργέτου της Ιεράς μας Μητροπόλεως ως επίσης και άλλων τεθνεώτων-προσφιλών προσώπων.

 

Μνημόσυνο για τον μακαριστό Αντώνη Τσόκκο, τελέστηκε και στην γενέτειρά του, Αγία Νάπα.

_______________________________________________________________________

Αντώνιος (Νάκης) Τσόκκος (1953-2013)

Συμπληρώνονται φέτος στις 21 Ιανουαρίου 2021, οκτώ χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Δημάρχου Αγίας Νάπας Αντώνη (Νάκη) Τσόκκου.

Αδιαμφισβήτητα ο αείμνηστος υπήρξε ένας από τους ανθρώπους που άφησαν τη σφραγίδα τους στην Αγία Νάπα πρώτα ως άνθρωπος και έπειτα ως πετυχημένος Δήμαρχος. Είναι ο Δήμαρχος που έδωσε την καρδιά του για την Αγία Νάπα και τους Δημότες της, όπως σημειώνουν πολλοί. 

Ο αξιομακάριστος Δήμαρχος ήταν θερμός συμπαραστάτης του πολυποίκιλου έργου που επιτελείται στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και μέλος της Θρονικής Επιτροπής. Ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, έχει ανακηρυχθεί Μέγας Ευεργέτης του Ιδρύματος Κοινωνικής Διακονίας. 

Ως ελάχιστο μνημόσυνο στη μνήμη του, παραθέτουμε αφιερώματα που δημοσιεύθηκαν κατά καιρούς. 

Θα είναι για πάντα στην καρδιά μας (αφιέρωμα στην εφημερίδα του Δήμου Αγίας Νάπας, Αύγουστος 2013) 

Αντωνίων, μνήμη ρέουσα δι’ αιώνων εις αιώνων (διακόνου Επιφανίου Παπαντωνίου 16/01/2019) 

Αφιέρωμα στον Αντώνη Τσόκκο (Διακόνου Χαρίτων Θεοδώρου)

Back To Top