skip to Main Content

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Οσίου Κενδέα παρά την κοινότητα Αυγόρου

Τον «μιμητή των Αγγέλων και ισοστάσιον του μέγα πολίτου της Ερήμου Βαπτιστού Ιωάννου», τον Όσιο Κενδέα τον θαυματουργό εορτάζει καθ’ έτος η Ορθόδοξος Εκκλησία στις 6 Οκτωβρίου.

Εντός των ορίων της μητροπολιτικής μας περιφέρειας και συγκεκριμένα στην κοινότητα Αυγόρου της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, βρίσκεται η ομώνυμη Ιερά Μονή η οποία «περιβεβλημένη εορταστικώς» αυτές τις μέρες, υποδέχεται τον ευσεβή λαό που προσέρχεται για να τιμήσει τον Όσιο Κενδέα στον χώρο όπου ασκήτεψε και έζησε τα τελευταία έτη της επί γης ζωής του. 

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά, τους Πρωτ. Παναγιώτη Αθανασίου, Πρεσβ. Κωνσταντίνο Αθανασίου, Ανδρέα Χρίστου, Νικόλαο Παπαντωνίου και τους Διακόνους της Μητροπόλεως Επιφάνιο Παπαντωνίου και Χαρίτωνα ΘεοδώρουΣτο δεξιό ιερό αναλόγιο, έψαλλε ο πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Λευκωσίας μουσικολογιώτατος Κυριάκος Ψάλτης.

Παρέστησαν οι έντιμοι βουλευτές ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Γεώργιος Γεωργίου, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Γεώργιος Κάρουλλας καθώς και δεκάδες πιστοί οι οποίοι παρά την επικρατούσα κατάσταση και τη μη πραγματοποίηση εμποροπανηγύρεως, τηρώντας τα σχετικά μέτρα προφύλαξης κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής για να συμμετάσχουν στην ακολουθία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Πανιερώτατος προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην παρουσία μεταξύ άλλων και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστρατήγου Δημοκρίτου Ζερβάκη.

φώτο Ανδρέας Φλοκκάς

Back To Top