skip to Main Content

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην πόλη του Παραλιμνίου

Με θρησκευτική κατάνυξη, άρχισαν την Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020, παραμονή της εορτής του Αγίου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος, οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο πανηγυρίζον ομώνυμο εξωκλήσι στο Παραλίμνι. Προηγήθηκε η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσαν ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου, Πρεσβ. Πολύβιο Λαμπρινίδης συμπαραστατούμενος από τον Διάκονο της Μητροπόλεως Χαρίτωνα Θεοδώρου.

Το απόγευμα τελέστηκε ο πανηγυρικός εόρτιος Εσπερινός με αθρόα συμμετοχή εκκλησιάσματος. Της ακολουθίας προέστη ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς περιστοιχούμενος από τους Διακόνους της Μητροπόλεως. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας γύρω από το ναό και η δέηση κατά τα ειωθότα στην Κυπριακή Εκκλησία μετά το πέρας της οποίας οι πιστοί ασπάζονται την ιερά εικόνα ενώ τινές των εορταζόντων κρατώντας καπνιστομέρεγχο ρένουν τα χέρια των εκκλησιαζομένων με ροδόσταγμα.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα ψαλλεί η παράκληση.

Δεκάδες πιστοί συνέρρευσαν και φέτος στο πανηγυρίζον εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος στο Παραλίμνι για να τιμήσουν τον μεγαλομάρτυρα και ιαματικό άγιο της Εκκλησίας μας.Κατά τα ειωθότα στην Κύπρο, μετά το πέρας της λιτάνευσης, οι πιστοί ασπάζονται την ιερά εικόνα ενώ τινές των εορταζόντων κρατώντας καπνιστομέρεγχο δέχονται τις ευχές και, ρένουν τα χέρια των με ροδόσταγμα.

Δημοσιεύτηκε από Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας- Αμμοχώστου στις Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020

Back To Top