skip to Main Content

Κεκλεισμένων των θυρών η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τη διπλή Θρησκευτική εορτή σε όλους τους ιερούς ναούς

199 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον Μάρτιο του 1821 και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό Ζυγό.

Ένας χρόνος, μια ανάσα πριν τη συμπλήρωση 200 ετών από τους ιστορικούς αγώνες του Έθνους, τις θυσίες των Ελλήνων απέναντι στον κατακτητικό ζυγό μέχρι την κατάκτηση της ελευθερίας, την ενότητα και ομοψυχία στα δύσκολα, την θρυλική μορφή του Μητροπολίτου Παλαιών Πατρών Γερμανού που ηρωϊκά ύψωσε το λάβαρο και ευλόγησε την Επανάσταση.

«Σήμερον χαράς Ευαγγέλια» και «Εὐαγγελίζου, Γη, Χαραν Μεγάλην, αινείτε Ουρανοί Θεού την δόξαν» μας αναφέρει μεταξύ άλλων ο ιερός υμνογράφος παρουσιάζοντας το κοσμοσωτήριο άγγελμα του Αγγέλου Γαβριήλ προς την Θεοτόκον ότι «συλλήψῃ ἐν γαστρὶ καὶ τέξῃ υἱόν, καὶ καλέσεις τὸ ὄνομα αὐτοῦ ᾿Ιησοῦν.οὗτος ἔσται μέγας καὶ υἱὸς ὑψίστου κληθήσεται…καὶ βασιλεύσει ἐπὶ τὸν οἶκον ᾿Ιακὼβ εἰς τοὺς αἰῶνας, καὶ τῆς βασιλείας αὐτοῦ οὐκ ἔσται τέλος. Λκ, κεφ α’ 31-33».

Ο φετινός διπλός θρησκευτικός και Εθνικός εορτασμός, βρίσκει το έθνος και την πατρίδα μας σε πρωτόγνωρες συνθήκες γι΄ αυτά και καταστάσεις.

Ελλάδα και Κύπρος απειλούνται από ένα νέο «αόρατο εχθρό» που απειλεί όχι την πίστη αλλά τους πιστούς, όπως πολύ σοφά ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος προς το πλήρωμα της Εκκλησίας πανταχόθεν, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία της Πρωτόθρονης Εκκλησίας αλλά και τις διάπυρες προσευχές της για εξάλειψη της λοιμώδους ασθένειας.

Τηρώντας τις σχετικές αποφάσεις του προεδρικού διατάγματος που έχει πρώτιστο στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και ενός εκάστου μέλους του πληρώματος της Εκκλησίας, ανήμερα της μεγάλης εορτής την Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, τελέστηκε σε όλους τους ιερούς ναούς κεκλεισμένων των θυρών η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία της Εθνικής Επετείου, ενώ εψάλλη επίσης και η ειδική δέησις για την εξάλειψη της λοιμώδους νόσου.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι της πανηγυρικής Δοξολογίας προέστη ο πανοσιολογιώτατος πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς πλαισιούμενος από το ιερατείο του ναού.

Είθε η Υπέρμαχος Στρατηγός η οποία το 626μ.Χ περιφρούρησε και διέσωσε την Πόλη του Κωνσταντίνου, να διαφυλάξει και πάλι το ευσεβές Έθνος και τον λαό της ελευθερώνοντας τον εκ παντός κινδύνου και συμφοράς.

Χρόνια πολλά!
Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!
Δύναμη, Πίστη και Ελπίδα στις κρίσιμες αυτές ώρες!

Back To Top