Στην ελεύθερη Αμμόχωστο και απευθείας από το ΡΙΚ ο επίσημος εορτασμός των Aγίων Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου 2021)

Θεοφάνεια  (2)

Άγια Θεοφάνεια 5-6 Ιανουαρίου 2021

Την παραμονή των Αγίων Θεοφανείων,  Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, θα τελεστεί στους ενοριακούς ιερούς ναούς η ακολουθία του Όρθρου, των Μεγάλων Ωρών, του Εσπερινού των Θεοφανείων μετά της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και ο Μέγας Αγιασμός (των Καλάντων). Ο Πανιερώατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα χοροστατήσει της ιεράς ακολουθίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου ΠαραλιμνίουΛόγω των ιδιάζουσων συνθηκών και περιορισμών από την πανδημία, ο Καθαγιασμός των Υδάτων στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής των Αγίων Θεοφανείων, Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021, οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως θα λειτουργήσουν ή και κηρύξουν ως εξής: Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς στο εξωκλήσι του Αποστόλου Ανδρέα στην περιοχή Νησιά στον Πρωταρά, Πρωτ. Αντώνιος Ιωάννου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα, Πρωτ. Ηρακλείδιος Ξιούρος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, Πρωτ. Αναστάσιος Ισαάκ στο εξωκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Παραλίμνι, Πρωτ. Σταύρος Σταύρου στον Ιερό Ναό  Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα, Πρωτ. Γεώργιος Χατζηαδάμου στο εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας, Πρωτ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συνοικισμού Αγίου Γεωργίου Αχερίτου-Βρυσούλλων, Πρωτ. Τρύφωνας Παπαγιάννης (κληρικός Ιεράς Επισκοπής Καρπασίας) στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας, Οικ. Χρίστος Γιώργαλλος στον Ιερό Ναό Παναγίας Τραχιάς Άχνας, Οικον. Φίλιππος Φιλίππου στον Ιερό Ναό Aγίας Μαρίνης και Αρχαγγέλου Μιχαήλ Δάσους Άχνας, Οικον. Ιωάννης Χαραλάμπους στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Συνοικισμού Αβίων στο Αυγόρου, Πρωθ. Δανιήλ Άνγκελ στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στο Παραλίμνι, Πρεσβ. Ανδρέας Θεμιστοκλέους στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους, Πρεσβ. Ανδρέας Ηλία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου, Πρεσβ. Χρίστος Κούλενδρος στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου, Πρεσβ. Ανδρέας Κυριάκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Δερύνειας, Πρεσβ. Χαράλαμπος Ζάρτηλα στο εξωκλήσι των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στην Αγία Νάπα, Πρεσβ. Κωνσταντίνος Αθανασίου στην Ιερά Μονή Αγίου Κενδέα παρά την κοινότητα Αυγόρου, Πρεσβ. Ανδρέας Χρίστου στο εξωκλήσι του Αγίου Επιφανίου στην Αγία Νάπα, Πρεσβ. Ειρηναίος Κυριάκου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Συνοικισμού Δερύνειας, Πρεσβ. Πολύβιος Λαμπρινίδης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου, Πρεσβ. Ανδρέας Παπαμιχαήλ στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου, Πρεσβ. Φίλιππος Φιλίππου στο εξωκλήσι του Αγίου Κορνηλίου στο Παραλίμνι, Πρεσβ. Κωνσταντίνος Γερμανού στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στη Σωτήρα και Πρεσβ. Ηλίας Κακουσιάς στο εξωκλήσι των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου και Παϊσίου του εν τω Άθω στην Αγία Νάπα.

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και στην Αγία Νάπα, θα πραγματοποιηθεί φέτος ο επίσημος εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων την Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021.

Της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων στον ενοριακό Ιερό Ναό Παναγίας, θα προστεί  ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, εκπροσωπών την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο τον Β’.

Οι ιερές ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας από τους τηλεοπτικούς δέκτες της κρατικής ραδιοτηλεόρασης (ΡΙΚ1 και ΡΙΚSAT).

Λόγω των ιδιάζουσων συνθηκών και περιορισμών από την πανδημία, ο Καθαγιασμός των Υδάτων στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας, δεν θα πραγματοποιηθεί.