skip to Main Content

Προοπτικές λύσης του κυπριακού προβλήματος

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, η δεύτερη κατά σειρά Διάλεξη του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου, το οποίο συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η διάλεξη είχε ως τίτλο «Προοπτικές λύσης του Κυπριακού Προβλήματος», με ομιλητή τον Διαπραγματευτή της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας στις Συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού δρ Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο δρ Μαυρογιάννης έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορία του Κυπριακού Προβλήματος και των διαπραγματεύσεων από το 1974 μέχρι σήμερα, ενώ παρουσίασε αναλυτικά τις εξελίξεις μέσα από τις πρόσφατες συνομιλίες και την προοπτική λύσης του Κυπριακού με βάση την πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Στη συνέχεια το ακροατήριο είχε τη δυνατότητα να υποβάλει ερωτήσεις προς τον ομιλητή ή να θέσει θέματα προς συζήτηση.

Η διάλεξη μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imconstantias.org.cy) και του Μητροπολιτικού Αγίου Γεωργίου (www.agiosgeorgiosparalimniou.org.cy)

Back To Top