skip to Main Content

«Άγχος: Αντιμετωπίζοντας ένα σιωπηλό δολοφόνο» (19-2-2015)

Πραγματοποιήθηκε η πέμπτη κατά σειρά διάλεξη του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 στον παλαιό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Ομιλητής ήταν ο Δρ Σπύρος Χρίστου Χαμπή, συνεργάτης του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου και διευθύνων σύμβουλος της NeuroBlis.

Κατά τη διάλεξη του με θέμα  «Άγχος: Αντιμετωπίζοντας ένα σιωπηλό δολοφόνο», ο Δρ Χαμπή  αναφέρθηκε στο παρατεταμένο άγχος που δημιουργούν οι   πολλαπλές πιέσεις της καθημερινότητας. Ως αποτέλεσμα, σημείωσε,  το άτομο βιώνει συνεχόμενη, έντονη ανησυχία, βρίσκεται σε διαρκές υπερδιέγερση, είναι ευερέθιστο, και αντιμετωπίζει δυσκολίες συγκέντρωσης και επέλευσης ή διατήρησης του ύπνου. Το παρατεταμένο άγχος προκαλεί ως εκ τούτου  άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχοκοινωνική υγεία του ατόμου.

Ακολούθησε συζήτηση με σειρά ερωτήσεων από το κοινό, που είχε παρακολουθήσει  με αμείωτο ενδιαφέρον την όλη διάλεξη και ο ομιλητής με τις απαντήσεις του διευκρίνισε περαιτέρω ορισμένα από τα σημεία της ομιλίας του.

 

 

Back To Top